Nova country snaga iz Nashvillea

  305

  Caroline Spence

  Spades and Roses

  Datum izdanja: 03.03.2017.

  Izdavač: Self-released

  Žanr: Country

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Heart of Somebody
  2. Hotel Amarillo
  3. All the Beds I’ve Made
  4. You Don’t Look So Good (Cocaine)
  5. Southern Accident
  6. Slow Dancer
  7. Softball
  8. To GoD own
  9. Wishing Well
  10. I Can’t Complain
  11. Goodbye Bygones

  Nakon što je pobijedila na American Songwriter kantautorskom natjecanju, Caroline Spence izdala je svoj prvi album “Somehow” 2015.

  Ove godine izdala je “Spades and Roses“, jednako dojmljiv nastavak priče ove glazbenice s adresom u Nashvilleu. Odrasla na tradiciji folka i americane, s jakim utjecajem američke kantautorske scene, Caroline Spence još je jedno novo kvalitetno ime u naletu novih mladih kantautorskih snaga. Njezina je glazba pod jakim utjecajem countrya i americane, s izraženim akustičnim gitarama, perkusijama, pa čak i mandolinom i bendžom. Iako su zadnja dva instrumenta bila više istaknuta na prvom albumu, osjetni su i na “Spades and Roses”. Ovaj album ima nekih pop momenta, no to i dalje nije potpuno isproducirano i napumpano, nego je i dalje u blagom country tonu. Vokal Caroline pravi je country vokal, protočan i iskričav, koji uz pratnju navedenih instrumenata zvuči snažno i svježe.

  Očigledno je da ona može iznijeti i zahtjevnije stvari, no većina albuma prolazi u melodičnoj umjerenosti i harmoničnosti bez ekstrema i ekscesa.

  Muziku podržava

  Koncept albuma ljubavni je od početka do kraja s posve tipičnim americana pristupom toj tematici, dakle, ne patetično ili metaforično. Direktan i jednostavan pristup ljubavnim temama na kraju daje dojam iskrenosti i autentičnosti. Ja-forma tekstova još više daje na vrijednosti jer Caroline pjeva o vlastitom iskustvu i doživljaju svijeta.

  Otvaranje albuma s intenzivnom je “Heart of Somebody“, na kojoj se ‘obračunava’ s uspjesima i neuspjesima, jakog country zvuka i vokala koji podsjeća na najveće ikone toga žanra.

  All the Beds I’ve Made” pomalo je lamentirajuća balada s jakim perkusijama, a Caroline pokazuje svoju pravu romantičnu stranu u “Slow Dancer“. Progovara i o temi ravnopravnosti žena u “Softball“, kao i o gubitku u “Wishing Well“. Album zatvara predivna balada “Goodbye Bygones“, zanimljivog koncepta i naziva te privlačnog zvuka koji podsjeća na najbolje dane Emmylou Harris.

  Caroline Spence nastavila je dobrim putem drugim albumom i samo još intenzivirala svoju priču mlade country kantautorice koja se mora boriti i nositi s ostatkom glazbenoga svijeta u kojem ovakva glazba nerijetko ostane na margini.

  Muziku podržava