Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Uz to, izdvojili smo i nekolicinu adventskih koncerata, a kompletan pregled sličnih takvih događanja po gradovima možeš pronaći ovdje.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe ili umjetnosti, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Vlatko Stefanovski – 21.12. Tvornica kulture

Jedan od najvećih gitarističkih virtuoza na ovim prostorima poznat po kombinaciji jazza, instrumentalnog rocka i bluesa u petak će sa svojim triom održati koncert u Tvornici kulture.

Kupi ulazniceEntrio

2Hrvatska premijera filma o Grace Jones – 21.12. Kino Europa, Zagreb

Film redateljice Sophie Fiennes posvećen je legendarnoj androginoj glazbenici i prati je na putovanju duž Jamajke kako bismo otkrili njezine obiteljske korijene.

3Che Sudaka i Gustafi – 21.12. Pogon kulture, Rijeka

Latinoamerički sastav migranata Che Sudaka i istarski veseljaci Gustafi u riječkom Pogonu kulture održat će nastup u sklopu proslave Svjetskog dana migranata.

Kupi ulaznice: Entrio

4Festival najboljih bendova – 22.12. Tvornica kulture

Prvo izdanje Festivala najboljih bendova proteći će uz zvukove psihodelije, hard rocka i krautrocka, a okupit će bendove Seven that Spells, Otrovna Kristina, Jastreb i The Magickal Wow Band.

Kupi ulaznice: Eventim

5Pavel – 22.12. Advent u Zagrebu (Stross)

Jedni od najpoznatijih predstavnika domaćeg popa u čijem su se opusu našle publici omiljene “Čuvaj me” i “Zbog tebe” za zagrebačku će publiku održati nastup na jednoj od najljepših lokacija na Gornjem gradu.

6Casa i Petar Dundov – 22.12., Epic, Osijek

U sklopu tradicionalnog božićnog tuluma Casa kolektiv dovodi Petra Dundova, jednog od naših najoriginalnijih predstavnika elektronske glazbe.

7Jinx – 26.12. Advent u Karlovcu

Legendarni sastav na karlovačkom će Adventu prisutne zagrijati svojom zaraznom energijom koja nam je donijela vječne hitove poput “Na čemu si ti?” i “Smijem se”.

8Nipplepeople + Bojana Vunturišević – 26.12., Adventura, Šibenik

Šibenčani će mati priliku poslušati popularni electro pop duo Nipplepeople i Bojanu Vunturišević koja je prošle godine svojim albumom “Daljine” oduševila publiku i kritičare te na naše prostore donijela nove valove synth popa.

9TBF – 27.12. Advent u Karlovcu

Bend kojeg najviše znamo po hitovima poput “Nostalgična”, “Ništa mi neće ovi dan pokvarit” i “Uvik kontra” koncert će održati dan nakon zagrebačkog sastava Jinx.

10Letu štuke – 27.12. Adventura, Šibenik

Sarajevski bend u Šibenik stiže u sklopu koncertne promocije novog albuma “Topla voda”, kojeg su nedavno predstavili i u prepunoj zagrebačkoj Tvornici kulture.