Napokon nešto ‘novo’ i od njih

  3402

  Boa

  Kao nekad

  Datum izdanja: 24.11.2004.

  Izdavač: Suzy / Hit Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Kao nekad
  2. Prvi val
  3. Tako lijepa
  4. Svi tvoji poljubci
  5. Zarobit će nas plamen
  6. Stup od soli
  7. 7 koraka za ples
  8. Ostani
  9. Usamljeni ljudi
  10. Zemlja
  11. Kao mir
  12. Pravda
  13. Boa constrictor 1974 – 2004
  14. Kao mir – remix 2004

  Boe se sjećam još kao klinac tamo osamdesetih kada su se njihovi hitovi “Tako lijepa”, “Zarobit će nas plamen“, “Srce puno kiše”, “Govor tijela”, “Za vezu je potrebno dvoje” vrtili po radiju, to su stvari koje više manje pamte svi ljubitelji ovog osebujnog benda čiji se stil i nepojavljuje baš često na ovim prostorima.

  Iskreno ostao sam malo razočaran kada sam dobio CD “Kao nekad” na recenziju jer se na njemu ne nalaze baš sve gore navedene pjesme, koje bi lijepo popunile ovu kolekciju njihovih najboljih pjesama. Tek s ovim CD-om sam saznao da su njihovi početci još tamo iz sredine sedamdestih, ali sam zapamtio da su se raspali početkom devedestih, i da se vrtio spot s Josipom Lisac “Kao mir” tijekom domovinskog rata. Kompilacija je dobila naziv po njihovoj jako dobroj novoj pjesmi “Kao nekad”, a tu jejoš jedna nova “Pravda” koja je snimljena još devedestih, ali je sada tek objavljena, te dvije bonus pjesme “Boa Constrictor 1974 – 2004” i “Kao Mir – remix 2004”.

  Ipak, moram reći da mi je drago da se barem nešto pojavilo od njih, jer se dugo uopće nije niti čulo za njih, ljudi su već i počeli zaboravljati da su postojali, a bili su vrlo dobar bend sa prepoznatljivim stilom i upečatljivim pjesmama. Nadam se da su s ovim uradcima najavili novi početak svoje glazbene karijere jer bilo bi šteta da jedan takav bend samo nestane.

  Muziku podržava