Boa nam složila playlistu utjecaja za 35 rođendan

Muzika.hr
4098

Početak proljeća art rock bend Boa obilježit će velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje će 25. ožujka proslaviti tri i pol desetljeća od objave prva dva albuma – eponimnog prvijenca te nezaboravnog “Ritma strasti”.

Upravo su ta dva studijska izdanja iznjedrila, u vrijeme objave itekako provokativne pjesme kao što su “Milion, “Sela gore”, “Živjeti od mraka”, ali i plesne hitove poput “Jer ljubav je” i “Ljudožder”.

Bend je s koncertnim aktivnostima započeo davne 1979. godine, a 1981. u ograničenoj nakladi objavljuju svoj prvi album “Boa”.

Stoga većina fanova, a i sami članovi benda predvođeni Puljizom i Remenarićem, kao godinu svog diskografskog početka smatraju 1982., kad je objavljen i “Ritam strasti”. Iste godine Boa je na temelju glasovanja objavljenog u tadašnjem časopisu Džuboks dobila titulu najperspektivnijeg benda.

Muziku podržava

Uz naglasak na svoja prva dva albuma, Boa će 25. ožujka sa svojom vjernom publikom oživjeti i ostale slavne trenutke svoje bogate karijere među kojima su mega hitovi poput “Svi tvoji poljupci” i “Tako lijepa”, pjesme koje su obilježile jednu cijelu generaciju ljubitelja dobre glazbe.

Boa je nastala na temeljima koje su postavili velikani kao što su Genesis, David Bowie ili Roxy Music, stoga ne čudi što su se pjesme nekih našli na ovotjednim Sluškama.

Mladen Puljiz i Slavko Remenarić posebeno ističu Weather Report koji “su u svim svojim reinkarnacijama predvođeni Joe Zawinulom i Wayne Shorterom najbolji instrumentalni bend ikad, Davida Sylviana smatraju “velikim umjetnikom sklonom eksperimentima čiji nam senzibilitet jako odgovara”, a Davida Bowiea “imali smo čast nastupiti kao predgrupa na stadionu u Maksimiru. Od početka ozbiljnijeg slušanja glazbe veliki uzor”, dok su za Roxy Music otkrili “ovo smo gutali pred koncert u Domu sportova 1983. godine. Ferry style nam se jako sviđao, pogotovo frontmenu”.

Zvonimir Bučević Buč je ovako prokomentirao “svoj dio” favorita s liste:
12. I Feel Love – odlična i dan danas, ispred svoga vremena
13. Street Life – back to the roots, pjesma i groove su vječni
14. Pola tebi, pola meni (Radiofonik Version) – osobna nostalgija u kombinaciji s odličnim remixom, radi se o kolaboraciji bendova u kojima sam nekada svirao, domaćica za cool čagicu
15. Can’t Stop the Feeling! – dance floor number 1, svaki puta kad ju čujem poludim, a osim toga distorzirani sound basa je vanserijski…
16. Third Sun From The Stone – odličan domaći fusion, moderan spoj rocka, elektronike i jazz fraza, hrvatski Weather Report
17. Got A Match ? – stari fusion-jazz klasik, inspriracija u mlađim danima, uskoro dolaze u BG, turneja nakon puno puno godina jer Chick Corea radno slavi svoj 75. rođendan

Muziku podržava