Grupa Boa (sada Boa II) doživjela je reinkarnaciju. Bend se nalazi u novoj postavi, pun je energije i svježine i spreman za nešto novo.

Koncertna promocija novog nadolazećeg istoimenog albuma zakazana je za 17. studeni u zagrebačkom klubu Boogaloo. Ondje će se na stageu uz frontmana i suosnivača benda Mladena Puljiza, naći i Zvonimir Bučević Buč – bas gitara, Ivan Čačić – klavijature, Dražen Scholz – bubnjevi, Petra Oreč – vokal i Luka Banić na gitari.

Što nas čeka ove subotnje večeri za koju smo vam putem našeg FanCluba osigurali i jeftinije ulaznice? Budite spremni na presjek 35-godišnje karijere i hitova, ali u novom sviračkom ruhu i novim aranžmanima uz puno dobre energije.

Pred koncertnu promociju ulovili smo Mladena i zatražili ga da nam odabere svojih pet omiljenih pjesama, uz neke jake kolaboracije te otkrije detalje oko njihova nastanka.

1“Kao mir” – Boa feat. Josipa Lisac

U to vrijeme (1993.) vježbali smo u prostorijama u Planinskoj ulici. Susjedi su nam bili Dino Dvornik, Gibonni… Jedan dan klavijaturist Gojko Tomljanović i ja zabunom smo došli sat vremena ranije na probu. I tako dok smo čekali ostale iz benda, počeli smo neobavezni session i tu se dogodila cijela pjesma u par minuta. Kad se bend okupio. Uz opće oduševljenje zgotovili smo aranžman koji je i snimljen na CD-u “Kraj djetinjstva” pola godine kasnije. Kad danas razmišljam o toj pjesmi gotovo mi je nevjerojatno da je nešto tako rafinirano i kompleksno nastalo tako brzo i spontano.

2“Sve što imamo” – Boa

Bio je predivan dan i bio sam na zimovanju u Austriji. Žena je s djecom otišla do hotela i ja sam ostao sam na gotovo praznom skijalištu. Sve se dogodilo na suncu na žičari s prekrasnim pogledom. Cijela pjesma od početka do kraja s aranžmanom. Po povratku u Zagreb, iste sam večeri odjurio kod Gojka u studio, rekao mu ide iz G mola i otpjevao cijelu pjesmu. Nevjerojatno je kako sam sve popamtio…

3“Srce puno kiše” – Boa ll

Pjesma je prvi put snimljena 1989. na meni jako dragom albumu “Prvi val”. Tijekom snimanja baš te pjesme imali smo tehničkih problema u studiju i to se odrazilo na snimku, pa je pjesma ostala po strani, a primat su preuzele druge pjesme s tog albuma (“Stup od soli”, “Svi tvoji poljupci”…). Spontano na jednoj probi s novom ekipom u bendu predložio sam da probamo novi aranžman i da je izvodimo na koncertima. Pogotovo me ohrabrilo što se pjesma jako dopala mladoj polovici benda koji je nisu znali otprije. Na kraju se izborila za prvi singl našeg novog albuma na inzistiranje producenta Srđana Sekulovića Skansija.

4“Daleko u proljeće” – Boa feat. Remi

Imali smo seriju sessiona na kojima smo eksperimentirali s hip-hop loopovima. I naravno kako to kod grupe Boa biva, jedina pjesma koja je dobacila do CD-a u osnovi od hip-hopa ima samo loop. Na sessionima sam svirao klavijature i ovdje mi se dogodila ta predivna melodija refrena, te predivne harme u koje sam i dan danas zaljubljen.

5“Zemlja” – Boa

Ovu pjesmu smo napravili i snimali baš u najgore vrijeme Domovinskog rata u Zagrebu (bombardiranje Banskih dvora). Zračne uzbune i nestanci struje po cijele dane doveli su do toga da smo pjesmu zapravo prvi puta čuli u trenutku kad smo je prvi put od početka do kraja odsvirali live u studiju. Imali smo termin 6 sati u studiju Jadran filma u Dubravi i mislim da je suludo što smo napravili u tako kratkom vremenu u tim uvjetima. Ponosan…

82 Shares