Kokosom u čelo

  1057

  Mad Caddies

  Dirty Rice

  Datum izdanja: 13.05.2014.

  Izdavač: Fat Wreck Chords

  Žanr: Pop, Punk, Reggae, Rock, Ska

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Brand New Scar
  2. Love Myself
  3. Down and Out
  4. Shoot Out The Lights
  5. Dangerous
  6. Bring It Down
  7. Shot in the Dark
  8. Little Town
  9. Airplane
  10. Callie’s Song
  11. Back To The Bed
  12. Drinking The Night Away

  Sunce, plaža, ležaljka i hladno piće u ruci. Kremice za sunčanje, japanke, havajke, more ko’ pišalina. Preplanuli turisti u preznojenim skvičavim kroksicama, čikovi svuda okolo, škembe i topless bake na horizontu. Djeca vrište, slanci preskupi, WC-i smrde, a prodaju se i nehigijenske krafne bez fiskalnih računa. Ah, ljeto…

  Kroz pletoru instrumenata Mad Caddiesi stvorili su nakon sedam godina studijskog mirovanja opuštenu i atmosferičnu ploču koja jednostavno odiše ljetom i dobrim vibracijama. Kao da su u mješalicu ubačeni reggae, ska, pop i tri lopate laganog punka – rezultat je crveno-žuti i nebesko-plavi cement – nikako sivi.Ovaj kalifornijski bend u prošlosti je radio žešće i brže albume te zapravo pripada davnoj punk generaciji (osnovani 1995.), no ono što ih danas konkretno veže za punk jedino je njihova izdavačka kuća.Uz standardne instrumente tu su trube, tromboni i klavijature, a može se tu čuti i bendžo, pa čak i orgulje. Vokal je taman dovoljno flegmatičan – ne zvuči patetično niti previše energično pa taman pristaje uz muziku.

  Riječi su u drugom planu, no i dalje vrijedne pažnje. Pomalo razbacane po svuda, tematike se protežu od ljubavnih do osobnih, ali uglavnom pristupačnih i općenitih. Ponavljam, osim uz knjižicu s tekstovima u ruci, na njih nećete obraćati veliku pozornost samo slušajući CD. Tako ćete primjerice biti u feel good modu uz pjesmu “Little Town“, dok ona tekstualno i nije baš hepi.

  Bez ikakvih većih zamjerki – “Dirty Rice” je arhetip ljetnog zvuka, bilo kada, bilo gdje. Rok trajanja – neograničen.

  Muziku podržava