Zarazna garažna igra

  687

  toyGuitar

  Move Like A Ghost (EP)

  Datum izdanja: 02.09.2016.

  Izdavač: Fat Wreck Chords

  Žanr: Punk, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Peach Fuzz
  2. Move Like a Ghost
  3. Wrong Side
  4. Stoned Under a New Moon
  5. Swan
  6. Turn it Around

  Zabavni garažni rock bend s punk izdavačke kuće koji je prošle godine prošao ispod mog radara sad je uhvaćen.

  toyGuitar je relativno nova grupa – iza sebe imaju tek jedno dugometražno studijsko izdanje, prošlogodišnji album “In This Mess”. Kolovođa im je svestrani i u punk krugovima priznati muzičar Jack Dalrymple (Swingin’ Utters, One Man Army, Dead To Me…), a u ovom bendu svira gitaru i pjeva. Tu su još Miles Peck (Swingin’ Utters) za drugom gitarom, Rosie Gonce za bubnjevima i Paul Oxborrow (Re-Volts) za bas gitarom.

  Zvuk im je maljava kombinacija garaže, melodije i pop-rocka s finom dozom inovativnosti te blagim i nježnim vokalom koji je često izgubljen i zapostavljen u ugodnoj buci i distorziji. Općenito naginjanje je ka ljetnoj vibri, a na momente sam čuo i The Bambi Molesters. Kao da pretvorite mandarine, mlijeko i morsku sol u zvuk.

  Muziku podržava

  Što se tiče lirike, rekao bih da je to optimistična melankolija koju možete staviti u player baš onda kad ne znate što biste slušali, ali i onda kad vam treba nešto da vas podigne. Bit ću zadovoljan kad dobijem fizički primjerak i knjižicu s tekstovima, ali bez uvrede bendu, ne žuri mi se s tim. Već znam da mi se sve ovo sviđa, bez da imam svaku riječ ispred sebe.

  toyGuitar je nejasna, neopterećena i zaigrana zbrka od koje je toplo oko srca – to je rock spleš od kojeg igraju stopala i ruke. Instrumenti im zaista jesu igračke i oni zaista jesu super igrači.

  Muziku podržava
  Stisni