Još jednu u nizu Cashovih izdanja

  1585

  Johnny Cash

  Colour Collection

  Datum izdanja: 26.02.2007.

  Izdavač: Universal / Aquarius Records

  Žanr: Country

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Night Hank Williams Came To Town
  2. Cry, Cry, Cry
  3. Long Black Veil
  4. I Walk The Line
  5. Tennessee Flat Top Box
  6. Get Rhythm
  7. I Still Miss Someone
  8. Blue Train
  9. Folsom Prison Blues
  10. Home Of The Blues
  11. Cat’s In The Cradle
  12. Wanted Man
  13. Ring Of Fire
  14. Guess Things Happen That Way
  15. Sixteen Tons

  Bilo bi sasvim nezamislivo da se među 25 izvođača, izvođačica i bendova u nedavno izašloj “Colour Collection” nije našlo ime takve veličine kakav je Johnny Cash. S jedne strane bilo bi to nezamislivo upravo zbog njegovog doprinosa svjetskoj glazbenoj industriji te iznimnog utjecaja koji je izvršio na generacije koje je ostavio iza sebe, a s druge strane zbog brojnih posthumnih izdanja koja su objavljena posljednjih godina.

  Uopće jei suvišno ponovno pisati bilo što o Johnnyu Cashu, Čovjeku u crnom, kada je sve već mnogo puta napisano upravo na ovom mjestu (“The Legend Of Johnny Cash Vol. 1. & 2., “American V: A Hundred Highways“, “Johnny Cash – Ridin’ The Rails“…), stoga ću se samo osvrnuti na pjesme od kojih je sazdano ovo žuto obojeno izdanje Universalove ‘Colour kolekcije’.

  Iako pakiranje ove ‘Colour kolekcije’ možda ne ostavlja takav dojam (prije liči na one jeftine albume sa sumnjivom kvalitetom zvuka i manje poznatim sadržajem koje možete kupiti na svakoj benzinskoj postaji), pjesme koje se na njemu nalaze sami su hitovi s kvalitetom zvuka pogodnom i za najfinija uha.

  Petnaest pjesama, koliko ih broji ova žuta kolekcija, sve su redom studijske snimke od kojih isključivo zbog same promocije ovog albuma posebno izdvajam “Ring Of Fire” (koju, primjerice, ne možete naći na već spomenutom albumu “The Legend Of Johnny Cash Vol. 1.”), nezaobilaznu “Walk The Line“, iz delte Missisipija izvađenu “Sixteen Tons“, od Aerosmitha obrađenu “Cat’s In The Cradle” te legendarne “Folsom Prison Blues“, “Cry, Cry, Cry” i “The Night Hank Williams Came To Town“.

  Muziku podržava

  Kao što se da vidjeti sve sam biser do bisera, no osnovno pitanje koje se samo nameće ide za ovim. Kolko ovo izdanje ima smisla samo za sebe izvan ‘Colour kolekcije’? Pa i nema baš previše jer zašto kupovati kolekciju hitova upakiranu u kartončić kad za iste novce možete nabaviti bogatije opremljena izdanje s dosta slika, teksta i sl. Da takvih ‘luksuznijih’ izdanja nema ovo bi bilo vrlo dobro jer na njemu zaista možete naći značajan broj velikih Cashovih hitova.

  Ono što preporučam je odlazak u CD shop i odlučivanje na licu mjesta stavljanjem na ‘vagu’ nekoliko istovjetnih izdanja. Ipak je svaki čovjek jedinka za sebe i ima ukus koji se ne poklapa s ukusima drugih pojedinaca.

  Muziku podržava