Glas kristalne jasnoće kao najveći ulog

  689

  Beady Belle

  Cricklewood Broadway

  Datum izdanja: 01.03.2013.

  Izdavač: Jazzland Recordings / Universal Music

  Žanr: Jazz, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Saved
  2. So Far So Good
  3. Circlet
  4. Faith
  5. Songs For Irie
  6. Party-Pooper
  7. My Name On The World
  8. Every Moment
  9. Poppy Burt-Jones
  10. Half-Truth

  Beadly Belle, norveški bend koji je ostvario internacionalnu karijeru, svojim posljednjim albumom ”Cricklewood Broadway” ne donosi radikalne promjene.

  Njihova najveća vrijednost, a time i najveći ulog, ostaje izvrstan glas
  pjevačice Beate S. Lech. Većinski, album se upravo oslanja na to, njenu
  fantastičnu vokalnu izvedbu.

  Slušajući album misaono se super možete smjestiti u neko sretno vrijeme, vrijeme za opuštanje, ma koliko prvi dojam može biti samo sjeta, ona to nije. Dojam je jazzy, nešto kao najmekši jazz na svijetu koji flerta s većinom ostalih žanrova i upravo ta svestranost daje mu solidno pravo da se uklopi na neko lijepo mjesto, mjesto za opuštanje. Recimo bilo koji dio naše obale, sad baš u ovo vrijeme, jer idealno bi pasao i paše uz fjaku.

  Za slušanje ovog albuma apsolutno nije potreban napor, pustiš ga i on klizi. Sve pjesme kao da se prelijevaju jedna u drugu, mjestimično izazivajući što veći što manji groove, a tebi je svejedno je jer dobro ti je, tu uz more.

  Muziku podržava

  To je ta idealna situacija, no odgovarao bi on i na nekom drugom mjestu ukoliko želite slušati ugodnu glazbu, ne opterećujući se ničim ostalim. No ono što je divno je to, što ukoliko ostanete fokusirani na glazbu, a tekst ne dopire do vas svjesno, već recimo više u formi subliminalne poruke, opet ste na zgoditku. Pjesme tekstualno nose poruke, te su i kao takve zaokružena cjelina koja veliča život i ugađa se na frekvenciju sve prisutnijeg svjesnog promišljanja o sebi i svojim postupcima. Najbolje postignute pjesme su “So Far So Good“, “Faith” i “Every Moment“.

  Cijeli njihov rad ovdje djeluje još fokusiraniji nego na albumima prethodnicima. Fokus koji je koktel glazbenog izričaja kroz varijacije na temu, a cilj kojeg je definitivno stvaranje i pripadanje pravcu nu jazza. Bend su koji se trudi graditi kroz kvalitetu i vlastito usavršavanje, ali nekako kao da ta silna težnja za profesionalnim savršenstvom stvara neku opnu oko njih. Opnu koja ih zatvara za široke mase i drži ih podalje od njihove glazbe, ali zato će ponekima zasigurno biti dobro gorivo za ovo ljeto, a zatim još bolja uspomena na isto.

  Muziku podržava