Novi album Beady Belle naglašuje bit glazbe

1119

Closer” – novi album Beady Belle, kojim nastavljaju jedinstvenu viziju potpuno originalne interpretacije jazza. Pod vodstvom pjevačice/tekstopisca Beate S. Lech i basista/tekstopisca Mariusa Reksjoa, grupa je skladala, aranžirala, napisala tekst i producirala njihov treći album upućen onima koji su željni inovacije i dinamične kreativnosti u modernom jazzu.

Album je sniman u Bugge’s Roomu u Oslu, s dosnimavanjima u njihovom vlastitom studiju. Na albumu gostuju glazbenici koji ih prate na nastupima, Jorn Oien na klavijaturama i Erik Holm na bubnjevima, Bugge Wesseltoft svira na svojoj Fender Rhodes gitari, a pridružili su im se i najvrsniji norveški jazz glazbenici.

O albumu Beate kaže: “Pokušali smo približiti album svojoj publici na način da smo izbjegavali uljepšavanja i naglašavali bit glazbe. Gudaći instrumenti nemaju svrhu raskošno aranžiranih harmonija već da uvode glazbenu temu u podlogu. Čak je i sam zvuk gudaćih instrumenata oštriji, čišći. Nastojali smo rasporediti gudaće instrumente kao na Istoku – što zaista daje karakterističnu atmosferu“.

Beady Belle ćemo ponov imati priliku gledati u zagrebačkom Aquariusu 22. svibnja, gdje će nam predstaviti svoj novi uradak.

Muziku podržava