10 tisuća dolara otpuštenima iz SoundClouda da ne traže novi posao

Muzika. hr - Glasno i jasno!
734

Nedavno je SoundCloud zatvorio svoje urede u San Franciscu i Londonu, pa je bez posla ostalo 173 djelatnika. Vlasnika servisa za razmjenu datoteka WeTransfer, Damian Bradfield, svakom od njih ponudit će 10 tisuća dolara da ne traže novi posao.

Počeo im je slati mailove u kojima im objašnjava da nema ništa protiv toga da si pronađu posao, ali ako će si pronaći posao samo zato da si osiguraju egzistenciju, onda će ih takav posao odvući od njihovog cilja. A cilj im je, smatra Bradfield, promijeniti način na koji stvaramo i slušamo glazbu.

“Deset tisuća dolara nije pozajmica, već dar. Ponudite prijedlog što sve možete napraviti, usavršiti ili kreirati, nešto što bi moglo biti novi SoundCloud ili novi iTunes. Započnite rad na budućnosti glazbe, kamo god vas to odvelo”, piše Bradfield.

Svaki od 173 otpuštenih i još uvijek nezaposlenih djelatnika SoundClouda dobilo je rok do 21. kolovoza da predstavi svoje ideje po pitanju digitalne inovacije u glazbenom svijetu. Ako pokažu da im je projekt izvediv, dobit će 10 tisuća dolara.

Muziku podržava