U 31. godini postajemo prestari za izlaske

Muzika. hr - Glasno i jasno!
1687

U sklopu promocije ponude svojih elektroničkih uređaja, britanska tvrtka Currys provela je anketu na 5000 ispitanika koliko je tehnologija zamijenila izlaske s ostankom kod kuće. Najzanimljiviji rezultat ankete pokazuje da većina Britanaca nakon 31. godine života prestaje izlaziti po klubovima.

Nešto više od trećine ispitanika smatra da na plesnom podiju nije mjesto onima koji su zašli u četvrto i peto desetljeće života, a ako vam je 37 godina i još uvijek niste odustali od izlazaka po klubovima, vaš izbor postaje neprimjeren i ‘tragičan’.

Gotovo polovica ispitanika radije bi ostala kod kuće ispred televizora, mobitela i tableta nego izašla van u klubove. Za 14% ispitanika koji pozovu prijatelje na druženje večer se svede na pregledavanje sadržaja po Facebooku, a 28% njih zabavlja se videoigricama. Trećina voli pozvati prijatelje, naručiti dostavu, gledati film ili pjevati uz karaoke.

Muziku podržava

Sedamdeset posto ispitanih kaže da su bili sretni nakon što su upoznali partnericu/partnera jer je to značilo kraj potrage i izlazaka po kafićima i klubovima.

Kao najčešći razlog odustajanja od izlazaka navodi se cijena, jer u prosjeku cijena uobičajenog posjeta klubu varira od 17 do 35 funta. Mnogi se teško nose s mamurlukom dan poslije, dio navodi kako izlasci više nisu njihov ‘đir’, a nekima smetaju nepredvidive vremenske (ne)prilike. Odijevanje i sređivanje za izlazak odbija 22% ispitanika, a tu su još i problemi s pronalaskom dadilje i prijevoza.

Muziku podržava