Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga četvrtka do sljedećeg vikenda. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Nesvrstani – Boutique Art Fair, Lauba, 23.5. – 26.5.

foto: Press

Drugo izdanje sajma umjetnina Boutique Art Fair NESVRSTANI otvara se u zagrebačkoj Laubi – kući za ljude i umjetnost danas, 23. svibnja, a traje do 26. svibnja. Lauba postaje središtem domaćeg tržišta umjetnina na kojem će 11 galerija s više od sto umjetnika izložiti na prodaju najbolju ponudu suvremene umjetnosti, a posjetitelje uz to očekuje i niz atraktivnih glazbenih i filmskih sadržaja, radionica i predavanja. Osim toga, čekaju vas i odlični koncerti, pa tako sajam dovodi i imena kao što su Chui, Kensington Lima, Miki Solus te brojna imena domaće DJ scene.

2Sea Star Festival – Umag, Stella Maris, 24.5. i 25.5.

Vrijeme leti, pa je tako na red došao i treći Sea Star koji će se održati od 24. i 25. svibnja ove godine u laguni Stella Maris (uz party otvorenja i after, 23. i 26. svibnja). Organizator, Exit Festival, i domaćin, grad Umag, najavljuju da će biti najjači Sea Star do sada. Usput provjerite i kakav vas line-up očekuje predvođen legendama hip-hopa Wu-Tang Clan uz dakako razloge koje smo pobrojali samo za vas zašto upravo sa Sea Star Festivalom morate otvoriti ovu ljetnu sezonu.

Ulaznice: Muzika.hr FanClub (festivalska 200 kn u FanClubu)

3OFFTIME – Aquarius, 24.5. i 25.5.

Zagreb je dobio novi event zanimljivog koncepta kojemu je cilj istinsko oslobađanje od pritiska i stresa svakodnevice, dalje od računala, uz odličnu hranu i glazbu, OFFTIME, glazbeno-gastronomski festival koji će se održati u klubu Aquarius na zagrebačkom jezeru Jarun. Glazbeni line-up čine brojna DJ imena: Ana Antonova, Aney F, Anja Schneider, Breach, Doris Fatur, El Commando, Flashbmob, Marina Karamarko, Mike Vale, Oberön, Omega Zen, Phillipe, Route 94, Secret cinema i Volster te Sara Renar kao izbor Muzika.hr. Više o samom eventu potraži u našoj najavi.

4Black Tusk, Killed a Fox – Močvara, 24.5.

Sedmu sezonu Good Vibrationsa zatvorit će američke sludge legende Black Tusk na premijernom hrvatskom nastupu u klubu Močvara kada ujedno i promoviraju posljednji album “T.C.B.T.” iz 2018. Opaku podršku pružaju naši dobri znanci Killed a Fox.

5Hesperian Death Horse, Jaded, Nokti – AKC Attack, 24.5.

Zagrebačka skupina Hesperian Death Horse promovirat će izlazak ploče za drugi album “Živ” ovoga petka u klubu Attack, kada ćete moći nabaviti i njihovo vinilno izdanje po promotivnoj cijeni. Za ‘support’ izabran je mladi bend starih majstora – Nokti, i naš hardkorpank trio Jaded.

6Pavel – Klub Azimut, Šibenik, 24.5.

Osmu godinu zaredom Croatian Travel Festival u Šibenik osim putopisaca i putnika dovodi i odličnu glazbu. Ove godine za Šibenčane ugošćuju naš zagrebački pop bend Pavel na čijem čelu stoji Aljoša Šerić sa svojom suprugom Antoniom.

7Sajsi MC – KSET, 25.5.

Nakon tri godine KSET ponovno ugošćuje beogradsku repericu Sajsi MC. Sajsi je aktivna izvođačica od 2002. godine, a solo karijeru započela je 2010. izdavanjem prvog albuma “Daleko je Dizni“. Iza sebe ima četiri albuma i dva EP-a i mnoštvo nastupa na kojima je zagarantiran vrhunski provod.

8Christian Death, Phantasmagoria – Boogaloo, 29.5.

Nakon 10 godina od posljednjeg posjeta američke goth rock/deathrock legende Christian Death uskoro dolaze na šesti po redu nastup u Lijepoj našoj, odnosno peti put u Zagreb. Set lista će se sastojati uglavnom od “ranijih radova” koji bi na jesen trebali izaći na vinilu, kompakt disku i kazeti u izdanju Dallas Recordsa. Kao posebni gosti nastupit će naši dobro znani dark rockeri Phantasmagoria.

9Muse – Budimpešta, 28.5.; Graz, 29.5.

Iako hrvatska publika iščekuje Muse još od posljednjeg koncerta kada su svirali u zagrebačkom Domu sportova, Muse će Hrvatsku opet preskočiti. Novom velikom stadionskom turnejom koja u Europi kreće početkom ljeta, Muse će promovirati osmi studijski album “Simulation Theory”. Osim u Budimpešti 28. svibnja, možete ih uloviti i 29. svibnja u Grazu.

10King Dude – Vintage Industrial Bar, 30.5.

U Zagreb se vraća mračni folk rocker King Dude – plavooki vrag Mefisto s akustičnom gitarom, odjeven kao Johnny Cash s atmosferičnim glasom… Kao da je pretekao Roberta Johnsona na raskrižju. Mračno čudo koje moraš uloviti u live ambijentu.

11Mile Kekin – The Garden Brewery, 30.5.

Frontman Hladnog piva, Mile Kekin, u punoj postavi nastupa s pratećim bendom u The Garden Brewery dvorištu na zagrebačkom Žitnjaku, u četvrtak, 30. svibnja. Ovom prilikom, u ulozi kantautora, predstavit će stvari s aktualnog albuma “Kuća bez krova“ koji mu je osigurao dvije nominacije za Porin, kao i neke stare pjesme iz njegove prve solo faze, kao što su “Dolje je bolje”, “Maslina”, “U dva oka”…

Ulaznice: Muzika.hr FanClub (30 kn u FanClubu, redovna cijena 50 kn)

12Food For Life Rocks / Aerodrom “40 godina” – Šalata, 31.5.

Jurica Pađen & Aerodrom slave “40 godina karijere” koncertom pod nazivom “Obične ljubavne pjesme”. Koncert će se održati 31. svibnja na stadionu Šalata, dok će se dio prihoda od koncerta donirati organizaciji Food For Life koja je do sada podijelila preko 5 milijardi obroka u svijetu, a o kojoj ćeš više moći saznati ovih dana na našem portalu. Kao pripremu za koncert baci oko na našu posljednju Dekonstrukciju s Juricom.

Ulaznice: Muzika.hr FanClub (80 kn u FanClubu, redovna cijena 100 kn)

13Goran Bare & Majke – Šalata, 1.6.

Goran Bare, naš rock propovjednik i pjesnik neuništive karizme, s bendom Majke, 1. lipnja na Šalati sprema koncert za pamćenje kao krunu turneje hvaljenog albuma “Nuspojave” s kojim su osvojili glazbenu kritiku. Ono što je posebnost čitavog koncerta je informacija da će im se na pozornici na nekolicini pjesama pridružiti i orkestar sastavljen od 25 glazbenika.

Ulaznice: Muzika.hr FanClub (80 kn u FanClubu, redovna cijena 100 kn)