Sudeći prema kodu koji je pronađen unutar Android aplikacije, Instagram sprema još jednu zanimljivu inovaciju.

Naime, nakon najnovije postavljenog ‘slidera za glasovanje’ koji još nije vidljiv svima, Instagramu je sada u planu dodati ‘glazbene stickere‘ storyjima koje objavljujete i koji su vidljivi ostalim korisnicima u naredna 24 sata. Kod tako prikazuje trenutno još uvijek neobjavljenu sekciju ‘Pretraži glazbu’ koja će se nalaziti uz samu lokaciju i ostale opcije unutar storyja.

Screenshot (techcrunch.com)

Kroz glazbene stickere bit će moguće pretraživanje pjesama prigodnih za vaš story, zahvaljujući licenci s najvećim izdavačkim kućama koji je prethodno izvršio Facebook, koji je i sam relativno nedavno predstavio ‘Sound Collection’.

Muziku podržava

Svi detalji ove nove inovacije još nisu u potpunosti poznati, ali čini se da će pjesma koju odaberete i dodate kao glazbeni sticker, potom biti vidljiva u samim storyjima, odnosno sam dijelić te pjesme će svirati dok ljudi pregledavaju vaš story. Navodno će se moći pretraživati prema žanrovima, raspoloženju i samom trendingu.

Sve to će Instagram storyje učiniti puno zanimljivijima za gledati, a sama aplikacija će s novim stickerima tako apsolutno pobiti sam Snapchat, a moguće i pretvoriti ga u novi Myspace s kojim smo preko zajedničkih prijatelja svojevremeno otkrivali jako puno nove glazbe.

Screenshot (techcrunch.com)

Instagram je također u procesu testiranja načina kako automatski detektirati pjesmu koju korisnici slušaju, nakon čega bi prikazali naziv izvođača i pjesme.

Odnedavno je u javnost izašla i informacija kako je putem Facebook i Instagram storyja omogućeno i dijeljenje sadržaja sa Soundclouda, Spotifyja i ostalih aplikacija, a uz korištenje i novih glazbenih stickera možemo samo zaključiti kako budućnost Instagrama nikada nije bila bolja.

37 Shares
Muziku podržava