Ništa od zatvorskog koncerta u spomen na Johnnya Casha

Stjepan Vrečko
1490

Koncert u kalifornijskom zatvoru Folsom kojim bi se proslavila četrdeseta obljetnica nastupa Johnnya Casha u istoj kafeteriji 13. siječnja 1968., otkazan je, a promotori i uprava zatvora okrivljuju se međusobno.

At Folsom Prison” Cashov je album uživo, prema magazinu Rolling Stone 88. na ljestvici najznačajnijih albuma svih vremena i svakako jedan od najpoznatijih albuma uživo.

Koncert u Folsomu trebao je biti prenošen putem interneta, a osim Cashove glazbe, trebao ga je uveličati i legendarni W.S. “Fluke” Holland, Cashov dugogodišnji bubnjar, još iz Tennessee Three dana.

Muziku podržava

Uprava zatvora navodno je otkazala koncert zbog sigurnosnih razloga (ali i zbog nemogućnosti dogovora vezano uz filmska prava i medijske pokrivenosti), na što je promotor Jonathan Holiff pustio suzu obrušivši se na upravitelja Joea Avilu, prozvavši ga zbog neispunjenog obećanja.

Joe Avila kazao je kako su Cashovi fanovi i zatvorenici jedna te ista sorta: “Johnny je – baš kao i oni – bio divlji u srcu. Ali oni se – baš kao i on – mogu promijeniti. Mogu hodati po rubu.

Muziku podržava
Stisni