Yuan-Chuan Pan predstavila novi album

1179

Potragu za savršenim poklonom za Valentinovo, na dvatesetak su minuta prekinuli posjetioci Profil Megastorea u Bogovićevoj ulici, koji su se tamo zatekli 13. veljače. Tih dvateset minuta uživali smo u svirci mlade tajvanaske kontrabasistice Yuan-Chuan Pan, koja je nastupila u sklopu 3. Dana multimedije u Zagrebu.

Svoj dolazak na ovu manifestaciju iskoristila je za promociju novog albuma pod nazivom “Contrabasso di bravura” na kojem svira djela hrvatskog skladatelja Darija Cebića, kao i djela Giovannija Bottesinija.

Za ovu je priliku odsvirala “Ljeto” iz “Četiri godišnja doba”, jedan stavak “Sonate za kontrabas” i “Koncertni komad za kontrabas i vrpcu“, sve djela istog, već spomenutog hrvatskog skladatelja.

Muziku podržava

Iako vremenski ograničen, nastup Yuan-Chuan Pan pokazao je nepravednu zakinutost kontrabasa kao solističkog instrumenta, kao i njegove tehničke mogućnosti koje su daleko veće nego što se misli.

Šarmantna tajvanska umjetnica, muzikalna i zavidne tehnike, priredila nam je zaista zanimljiv slušni događaj i pokazala kako ćemo od nje čuti još mnogo.

Muziku podržava
Stisni