YouTube ostaje bez Adele i Arctic Monkeys

Muzika.hr - Glasno i jasno!
3422

Zbog skorašnjeg pokretanja vlastitog streaming servisa, YouTube je krajem svibnja ‘zaratio’ s Udruženjem nezavisnih diskografa, a novi detalj priče, prenosi Financial Times, dovest će do skidanja videa s YouTubea izvođača kao što su Adele ili Arctic Monkeys.

YouTube bi uskoro trebao pokrenuti pretplatnički servis kao dio već postojećih vlastitih aplikacija i stranica. Korisnici koji će mu pristupiti moći će za mjesečnu naknadu gledati i slušati glazbene spotove bez pojavljivanja reklama, a sadržaju će moći pristupiti i dok su offline.

Kako kaže Robert Kyncl, glavni u YouTubeu po ovom pitanju, 90% diskografa pristalo je i potpisalo nove uvjete korištenja, dok će sadržaj i ponuda preostalih 10% koji nisu u skladu s novim uvjetima ‘tijekom idućih dana’ biti skinuti s YouTubea.

Muziku podržava

Među nezavisnim kućama koje nisu pristale na ovakve uvjete su XL Recordings (Adele, The xx) i Domino Records (Arctic Monkeys, Franz Ferdinand), a koji je konkretno detalj oko kojega se lome koplja i dalje će ostati misterij.

YouTube na mjesečnoj bazi ima više od milijardu posjetitelja.

Muziku podržava
Stisni