Ljeto je pred vratima, dobro raspoloženje je u zraku i sve je spremno za boravak na otvorenom. Bilo da je to slobodnim vikendima, jutarnjim ili pak poslijepodnevnim satima kada jednostavno želimo opustiti sve moždane vijuge nakon posla, fakulteta, škole ili kakvih drugih važnih obaveza, čovjeku treba mir i opuštanje kako bi napunili baterije.

No ako ste osuđeni na život u metropoli ljeti ni to nije smak svijeta jer ljetni vrt Vintage Industrial Bara očekuje raznovrstan program i četvrtu godinu zaredom, u periodu od 3. lipnja pa sve do listopada. Za početak vrijedi istaknuti kako vas razne novosti čekaju i ove sezone uz dakako još bogatiji program koji je besplatan. Ako ti to nije dovoljan razlog za boraviti u ovom najugodnijem urbanom kutku u Zagrebu, nastavak teksta će te vrlo vjerojatno zaintrigirati.

Vintage ljetni vrt
foto: Press

Novosti i kozmetički zahvati na ljetnom vrtu Savske 160

Iako smo i prošle godine tamo proveli nebrojeno puno ljetnih sati, na garden projektu Savske 160 njegovi vrijedni ljudi su i za ovu sezonu odradili neke dodatne kozmetičke zahvate kako bi vam boravak bio što ugodniji. I dalje je riječ o mirnom eksterijeru koji je okupan zelenilom i hrpom šarenih detalja i raznobojnih paleta, a sigurno će vas zanimati i što se ondje sve nalazi ukoliko ga još nikada niste posjetili.

Vintage ljetni vrt
foto: Press
Muziku podržava

Vrt je podijeljen na nekoliko kutaka, od čega je svojevrsni zaštitnik i čuvar ove lokacije jedan krasni gorostas, odnosno vatrogasni cvjetni kamion koji će vam vjerojatno prvi odvući pažnju. “Njega čuvaju i dvije biste – muškarca i žene koje smo nazvali ‘Muž i Žena’. 🙂 Razne karoserije raznih automobila vise s naših zidova, registarske tablice iz raznih država, a vrtlarskim zahvatima obnovili smo travnate površine i posadili cijeće, od ukrasnog do jestivog (šala). Ono što je bitno, da vrt apdejtamo kroz cijelo ljeto. Možemo ga nazvati tekućim projektom ludih ideja i šljaštećih objekata.” prve su riječi Matije Trupinovića, promotora Vintagea, o raznim novostima na ovoj popularnoj zagrebačkoj lokaciji.

Vintage ljetni vrt
foto: Press

Dakle, osim što se u Junkyardu možete ugodno smjestiti i uz benzinsku odnosno pod farove starog džipa i raznih mašinerija čije su dijelove čuvari Vintagea porazmještali po vrtnim bedemima, Matija otkriva kako su uz postojeće ukrase, dodali još hrpetinu raznih ploča i putokaza, od onih koje upozoravaju na sve moguće i nemoguće situacije.

Osim chill oaze i mirnog kutka u kojem možeš sjesti, leći ili se ljuljati, Vintage vrt spreman je i za malo galame i funka. Zagrijavanje za takvo što kreće u Ljekarni koja je ujedno i bar na otvorenom kako biste se okrijepili i bili spremni za plesanje i druženje i tijekom večernjih sati.

Vintage ljetni vrt
foto: Press

“Ideja je povećati dnevne programe”

Kroz razgovor Matija ističe kako je ljetni vrt forma u kojoj žele svima onima koji ostaju tijekom ljeta u metropoli ponuditi svakodnevni sadržaj, ali i super ugodno mjesto na koje mogu pobjeći.

S obzirom da je ovo četvrto izdanje vrta, ove godine je fokus više na programu, kako bi Zagrebu ponudili jednu konstantu na koju mogu računati bez obzira dozvoljava li im životna situacija odlazak na more, festivale ili planine. Upravo iz toga razloga ideja je povećati i dnevne programe tako da nakon poslova i obaveza, svi kojima je potrebno, mogu skulirati u našem gardenu.”

Vintage ljetni vrt
foto: Press

Osim toga, idealan je i za roditelje s djecom, jer iako je Savska dosta prometna, vrt je uvučen u dvorište i ograđen, pa tako vaši mališani mogu uživati na sigurnom. Nastavno na prošlogodišnji projekt Edu Garden i ove godine, subote će biti rezervirane upravo za njih, jer tu su i predstave, razne radionice, od crtanja do izrade zmajeva, bibiloteka u vrtu, kulinarski savjeti za male, ali i za velike…

Uz standardni kviz znanja svakog utorka navečer, svaki drugi ponedjeljak tamo vas očekuje filmski kviz u suradnji s Discovery Filmom. Ostalim ponedjeljcima čeka vas chill oaza uz glazbenu selekciju, ali i selekciju Ljekarne kako biste spriječili stresan početak tjedna. Jednom mjesečno čeka vas i teatar humora najposjećenijeg ljetnog stand up eventa u Zagrebu.

Vintage ljetni vrt
foto: Press

Jazz Garden program tako donosi nova imena i poslastice s jazz scene, dok je četvrtak rezerviran za akustiku u vrtu uz mlade, nove i stare domaće autore.

Što nam zelena oaza nudi vikendima?

Petkom i subotom kompletno se opustite jer vas u vrtu očekuje svaki dan ponešto, pa tako i vikendima. Uz koncerte i kul selekciju glazbe, tu su i posebne ponude te dnevne varijante uz Ferragosto Jam & Graffiti Na Gradele jam session, FesTEEval majica, glazbene i modne buvljake, putopise, kulinarske radionice, edukacije…

Vintage ljetni vrt
foto: Press

Svake druge nedjelje možete zaigrati moderne društvene igre pod otvorenim nebom, a svaku preostalu drugu nedjelju možete pogledati i neki film. Naime, u suradnji s Discoveryjem Vintage vam sprema bogatu paletu filmova pod zvijezdama, od novijih naslova, nagrađivanih, kultnih, europskih…

Dakako, ukoliko želite malo promijeniti ambijent, tu je i njihov dnevni boravak Grif bar koji se nalazi preko puta i čija estetika interijera ne prestaje oduševljavati ili pak sam VIB u večernjem izdanju – još jedna opcija na zatvorenom.

Koncerti koji se spremaju u vrtu, ali i u samom Vintageu

Iako je još uvijek sve u povojima i dogovaraju se preostali detalji, saznali smo što vas od svirki ove sezone očekuje u vrtu. Naime, spremaju se nastupi J.R. Augusta, Rolin Humesa, Mak Murtić sprema specijalnu jazz trio delikatesu, a neizostavni su i glavni domaći grungeri Yogi Lonich i Chris Ian. Priprema se i zagrijavanje za Motovun festival i naravno, ništa bez našeg genijalnog ‘vrtnog’ DJ-a Maria Kovača.

Osim što su uzbuđeni zbog vrtnih aktivnosti, čitav tim je sretan i zbog dogovorenih koncerata koji će se tijekom ljeta održati i u samoj dvorani. Matija nam je izdvojio samo neke koje svakako vrijedi provjeriti, a to su kultni psihodeličari The Black Lips 12. lipnja, CKY 23. srpnja i izvrsni Japanci Kykagaku Mojo, koji se nakon tri godine ponovno vraćaju u Zagreb, a gledamo ih 15. kolovoza.

Daljnji planovi, ambicije i ideje

U Vintage vrtu za sada je fokus na lokalnim i poznatim programima, ali saznali smo da trenutno razmišljaju i rade na tome da možda već i ove sezone dovedu neka strana imena kojima se sviđa ovakav koncept.

“Provjereno znam da bi se Clowns, Egypt i Goatwhore preselili u Zagreb zbog vrta koji su koristili kao backstage prošle godine. Kopamo, rujemo, istražujemo i lobiramo da čim prije potvrdimo neke dodatne novitete. Do tad, vrijeme je sve što imamo.” zaključio je Matija.

Sve ostale detalje i novosti Vintage Industrial Bar će kroz nadolazeće vrijeme objavljivati na svim svojim društvenim mrežama, a do tada znate koje će biti vaše omiljeno ljetno prebivalište u Zagrebu i ove sezone.

Muziku podržava