Ljeto u Zagrebu je pred vratima, ali to ne znači nužno i prestanak koncertnih aktivnosti i popratnih zanimljivih sadržaja za sve koji ove godine ostaju okruženi gradskim betonom i vrućinama.

Upravo će nam zagrebački Vintage Industrial Bar pružiti tu utjehu jer ovoga četvrtka, 31. svibnja, otvara vrata svoje zelene oaze uz nastup Domagoja Šimeka iz She Loves Pablo. Riječ je o već provjerenom ljetnom vrtu, samo ovoga puta u modificiranim izdanju.

Što je novoga u ljetnom vrtu?

foto: Maria Tangar

Kako ističe Matija Trupinović, jedan od promotora Vintagea, cilj im je bio kao i svake godine povisiti ljestvicu, bilo da je to programski ili prezenterski. Ove godine na vrtnom zahvatu vrijedno su radili svi članovi VIB obitelji upravo iz razloga da svima bude ugodno uživati u ‘rajskom vrtu’.

Muziku podržava

Radilo se na povećanju cjelokupne kvadrature, osmislile su se i uredile raznovrsne šarene i chill zone. Od detalja sve je dodatno ukrašeno drvećem, cvijećem, vozilima i artefaktima kako bi se posjetiteljima priuštilo što ugodnije i zanimljivije iskustvo te prilika za kvalitetno provođenje vremena bilo preko dana ili tijekom večeri.

Samo neki od najinteresantnijih detalja koji su nam zapali za oko istog trenutka kada smo ušli u vrt su drvena ‘spasilačka’ kućica u koju će se smjestiti DJ, potom vatrogasno vozilo (u voznom stanju) u čiju su unutrašnjost ubacili cvijeće, zatim telefonska govornica poput one u Londonu, ljuljačke, predivan luster od Jameson boca, benzinska crpka i šareni paleti, klupice i stolovi…

Od 31. svibnja do polovice rujna program će biti gotovo svakodnevan, a ono što je najvažnije, i besplatan za sve posjetitelje na kojima je samo da se zapute do Savske 160 i prepuste uživanju.

Novosti u programu

Uz bogat glazbeni program, Matija nam otkriva da su napravili i nešto za najmlađe. Naime, Vintage je pokrenuo suradnju s udrugom Točka kulture koja ima naglasak na dječjoj edukaciji i zabavi. Da budemo precizniji, 9. lipnja najmanji će moći uživati u raznim radionicama, predstavama i igrati se pod budnim okom odraslih.

Novost je i serijal DORF-a u vrtu na kojem ćete imati prilike čuti razgovore bitnih ljudi iz svijeta kulture, pogledati projekcije filmova, koje ne možete vidjeti samo tako, promocije knjiga, a sve to popraćeno, naravno, glazbom.

Od novosti, tu je i neobičan i nesvakidašnji program “Pecha Kucha” koji će se baviti poznatima i njihovom prezentacijom samih sebe javnosti, vama. Event je to koji svakako trebate uloviti 7. lipnja.

Poezija, performansi, roštilj i nogometno ludilo

Također, tu je nešto i za ljubitelje poezije s obzirom da je Vintage za 19. lipnja osigurao čitanje poezije uz glazbenu pratnju na događaju “Pamela Does Art”, a za one koji vole konkretni zvuk glasa bez glazbene podloge, tu je i “Učitavanje” koje se održava 5. lipnja.

14. lipnja premijerno kreće program “Vrtlarenje” koji u formi art druženja donosi performanse, umjetničke intervencije, projekcije i druženja s umjetnicima. U pripremi je artist speed dating s Martinom Miholić , čvenkanje s Marinom Brletić, Davidom Lušičićem i Loncem, dok će se projekcijama baviti Ivana Jurić, a glazbom DJ. P.l.o.t.z., a sve pod uredničkom palicom Mie Orsag.

16. lipnja nećete ostati gladni jer će se tijekom poslijepodneva naći fine hrane s obzirom da pripremaju i BBQ Hot Yard roštiljadu za pamćenje. I nogometno ludilo neće ostati izostavljeno jer nas u vrtu, a posebice 21. lipnja, čeka beerpong, stolni nogomet i razna druga osvježenja povodom Svjetskog prvenstva u nogometu.

Za kraj mjeseca, točnije 29. i 30. lipnja, čeka nas i drugi festival majica – Pitsome FesTEEval na kojem ćete moći skupiti i vidjeti neke zanimljive majice, proći kroz radionicu tiska, tetoviranje i brijačnicu na otvorenom, bike polo i naravno glazbeni program.

Nastavak dobro primljenih sadržaja

Vintage nastavlja s Jazz Gardenom koji će već 6. lipnja otvoriti žena za sva vremenaZdenka Kovačiček. Osim jazz programa u vrtu, naći će se ponešto i za sve ljubitelje bluesa s obzirom da je dodan novi City Blues koji će otvoriti jedan od najautentičnijih hrvatskih blues rock bendova – Telefon Blues Band.

Nastavlja se i ljetna sezona uz Znak – kviz znanja koji će se održavati u vrtu utorkom, dok će svake druge nedjelje boardgameri ljubitelji oldskul igara moži uživati na Modernim društvenim igrama u vrtu.

Jak glazbeni dio se nastavlja jer će lipanj pokriti Domagoj Šimek, Vedran Božić, Danko Krznarić, Chris Ian, Yogi Lonich, Zdenka Kovačiček, Dino Purić, Ervin Baučić, Branko Bogunović Pif, Rikardo Luque, Dora Fodor, Luka Čapeta, Hipbone Slim One Man Band, Jasna Bilušić & New Deal, Marko Gačina, Iva Smojver, Stipe Marković, Telefon Blues Band, Nikola Marjanović i dr.

Detaljan Vintage program za lipanj možete očekivati uskoro.

 

1.4K Shares
Muziku podržava