Trijumf Lily Allen na 55. Ivor Novello Awards

Muzika.hr
1568

Britanska pop zvijezda Lily Allen ostvarila je trijumf na 55. dodjeli najprestižnije britanske glazbene nagrade Ivor Novello Awards koja se održala u londonskom Grosvenor House Hotelu jučer, 20. svibnja.

Osvojila je tri nagrade – za ‘Najizvođeniju pjesmu’ i ‘Najbolju pjesmu glazbeno i tekstualno’ u protekloj godini za pjesmu “The Fear” te ‘Tekstopisce godine’ skupa s producentom joj Gregom Kurstinom za album “It’s Not Me It’s You“.Od ostalih nagrađenih izvođača tu su još bili Bat For Lashes (alijas Natasha Khan) koja je osvojila ‘Nagradu za najbolju suvremenu pjesmu’ (“Daniel”), Paolo Nutini koji je osvojio onu za ‘Najbolji album’ (“Sunny Side Up”) te Daniel Pemberton i Imogen Heap kojima su u ruke otišle nagrade za ‘Najbolji televizijski soundtrack’ (“Desperate Romantics”) odnosno ‘Internacionalno dostignuće godine’.

Posebne nagrade osvojili su bivši The Smithsovac Johnny Marr (‘Nagrada za inspiraciju’), legendarni producent Trevor Horn (ex-The Buggles/ex-Yes/ex-The Art Of Noise) (‘Izniman doprinos britanskoj glazbi’) te Neil Sedaka (‘Specijalna internacionalna nagrada’).

Nagrada za ‘Najbolji filmski soundtrack’ otišla je u ruke Johnu Powellu za glazbu iz filma “Ice Age 3: Dawn Of The Dinosaurus”), dok je ona za ‘Klasičnu glazbu’ uručena Sir Peteru Maxwellu Davisu. Nagradu za ‘Najbolju glazbu iz video igre’ osvojila je ona iz video igre “Killzone 2”.

Muziku podržava