Triestri: “Briga nas za hip-hop scenu, imamo svoju scenu”

5725

Triestri je banda oko koje su se okupili High5 i KUKU$. Svojim prvim
singlom “Udari” najavili su prvi mixtape “Gram Turizlo” u čiji su
nastanak, kako kažu, uložili par mjeseci.

Mixtape, koji je vani već mjesec dana, donosi 10 pjesama, a ovaj petak, 21. travnja, u Tvornici će biti predstavljen publici u sklopu trostruke promocije novih hip-hop i trap albuma. Dovoljan razlog za upozavanje s bandom, koju su nam predstavili Riđi, Rade i Hilj$on.

Kako je došlo do oformljavanja grupe i pokretanja projekta Triestri?
Triestri nije projekt. Triestri je banda.Kako ste došli do imena za vaše prvo izdanje i koliko ste dugo radili na njemu?
Mixtape se zove “Gram Turizlo”, a ime smo smislili procesom razmišljanja, selekcije i pušenja trave. Uložili smo u njega par mjeseci. Ime smo uzeli od igrice “Gran Turismo” koja ima puno nastavaka, tako i mi planiramo napraviti više nastavaka kroz godinu.Jeste li na albumu koristili tekstove koje ste imali ranije pa nisu završili u pjesmama matičnih grupa ili ste radili nove? Koje teme su vas posebno zaokupljale tijekom stvaranja albuma?
Vi ne kužite, Triestri je matična grupa. Triestri je banda. Album donosi 10 sasvim novih numera u izvedbi neprikosnovene vokalno-scensko- instrumentalne superbande.Kakve su prve reakcije publike?
Neki lik je ispod YouTube videa prvi napisao da je prvi, još je u šoku. 2Pac nam je rekao da je ovo bolje od Biggiea.

Koji su glazbenici utjecali na vaše kreiranje zvuka za “Gran Turizlo”?
Preferiramo glazbenike koji se bave socijalnom tematikom u pjesmama poput nas samih. Ono kad je Kerum pjevao “Zovi samo zovi” je jako utjecalo na nas. Također, Goran Karan.

Muziku podržava

S obzirom da ste, kada se sagleda, predvodnici neke nove hip-hop scene, kako komentirate općenito stanje hip-hop scene?
Nije nas briga za hip-hop scenu, imamo svoju scenu.

Smatrate li da je danas jednostavnije doći do publike putem društvenih mreža i YouTubea, na koji ste plasirali album, ili je za to još uvijek potreban diskograf?
Disokografi na sreću više nisu potrebni, a nama ni poželjni.

Što spremate u Tvornici? Možemo li očekivati i pokoju pjesmu iz vaših matičnih grupa?
Nastup vokalno-instrumentalog sastava Triestri s prijateljima. Možete očekivati da će skup proći u ponajboljem redu, dostojanstveno i bez incidenata, kako i priliči mladoj gospodi poput nas.

Muziku podržava