Brzi pregled tjedna: Dva velika koncerta, povratak ApoCalypsa i kraj sage o Hendrixovom mostu

Početak pregleda tjedna otvorit ćemo najsvježijom vijesti da je festival Rock am Ring evakuiran prvog dana održavanja zbog terorističkih prijetnji. S druge strane, Ariana Grande i njezini prijatelji vratit će se u Manchester i održati koncert za stradale u prošlotjednom samoubilačkom napadu.

Umjesto u Split, braća Cavalera dolaze u Orahovicu, saznali smo satnicu INmusic festivala; Gibonni će po prvi put u karijeri nastupiti u Areni Zagreb. U rujnu nas u kinima očekuje koncert Davida Gilmoura iz Pompeja.

Muziku podržava

Foo Fightersima su iskopčali struju što ih nije omelo da koncert privedu kraju, a par dana kasnije objavili su novu pjesmu. Nove su pjesme objavili Arcade Fire i Radiohead.

Mladi splitski gitarist Marko Matijević ispričao nam je “Priču o gitari“, Pavel osvjetlao obraz mainstream popu, a odgledali smo i Beatles Revival Orchestra i njihovu posvetu pedesetoj obljetnici objavljivanja albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. U Grazu smo gledali Bryana Ferryja.

Pokopan je Chris Cornell, a ovog će vikenda biti pokopan i legendarni Gregg Allman. Nastavljaju se podmetanja braće Gallagher: mjesec dana nakon Liamovog prvijenca, novi album objavit će Noel.

Dubioza kolektiv objavila je “Himnu generacije”, Mile Kekin provozao je Renault 4, stigao nam je Rundekov novi “ApoCalypso” i nikad objavljeni album Haustora, a vratio se i ‘Hendrixov most’.

Od najgoreg do najboljeg smo poslagali albume Green Daya, prisjetili dana kada su The Who postali najglasniji bend na svijetu te popričali s Peterom Lovšinom.

Muziku podržava