Tamara Obrovac dobila ‘potporu’ ZAMP-a za inozemni iskorak

Muzika.hr
1183

Tamara Obrovac pobjednica je natječaja International Hrvatskog društva skladatelja kojim se iz sredstava ZAMP-a podupiru aktivnosti hrvatskih skladatelja u inozemstvu.

Njezinom projektu namijenjenom međunarodnom tržištu – što uključuje objavljivanje albuma “Ulika revival” i “Canto amoroso”, međunarodnu koncertnu promociju te promidžbene aktivnosti njenog kvarteta i Transhistria Ensemblea – dodijelit će se financijska potpora od 150.000 kuna.

Na natječaj otvoren isključivo za redovne članove Društva pristiglo je 11 prijava, a povjerenstvo u sastavu Alfi Kabiljo, Mladen Tarbuk i Miro Buljan zaključilo je da projekt Tamare Obrovac najbolje zadovoljava postavljene kriterije i zahtjeve Natječaja. Naime, temeljem svojih dosadašnjih umjetničkih ostvarenja, ova istarska kantautorica ima najviše potencijala da kvalitetno predstavi svoj rad na području world musica, ali i promovira prepoznatljivost Hrvatske, njene glazbe, kulture i identiteta.

Muziku podržava

Ovo je prilika da pokažemo kako smo u stanju pratiti svjetsku glazbenu produkciju u bilo kojem žanru, ali i da stvaranjem originalnog glazbenog izričaja sudjelujemo u izgradnji prepoznatljivosti hrvatskog kulturnog identiteta” izjavila je Tamara Obrovac.

Natječaj International objavljuje se drugu godinu zaredom, a cilj mu je povećati konkurentnost glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu. Prošlogodišnji ‘odabranik’ bio je Gibonni i s albumom “20th Century Man”.

Muziku podržava