Soundwave festival – što nas čeka na posljednjem izdanju u Tisnom

  348

  Soundwave Festival 2018

  120Kn – 415Kn
  Datum i vrijeme: Četvrtak, 26.7.2018. @ 0:00
  Mjesto održavanja: The Garden Tisno Tisno

  Soundwave festival već deset godina surfa Hrvatskom. Kotačić je to koji je pokrenuo cijeli val stranih festivala elektronike koji se održavaju u lijepim malim mjestima na Jadranu i okolici. Ove se godine opraštaju od hrvatske obale svojim posljednjim, desetim izdanjem koje će se održati u Tisnom od 26. do 30. srpnja.

  Dobar festival zahtjeva dobru lokaciju

  Tisno je poznata lokacija brojnih internacionalnih festivala zbog svog šarma i jedinstvenog The Garden Resorta, mjesta koje je šest godina uveseljavalo publiku festivalima elektronske glazbe iz cijelog svijeta. Ako ste u prilici, posjetite Garden i budite dio posljednje epizode ove epske priče.

  Soundwave, Beach Stage at Night

  Muziku podržava

  Soundwave donosi široku paletu žanrova, od različitih soul varijacija do afrobeata, reggaea, funka i hip hopa kroz live nastupe i DJ setove. Sastavan dio festivala su poznati brodski partiji po obalama slikovitog Tisna koji su smješteni na Argonauth. Održavat će se od kasnog popodneva do duboko u noć, a sunčane dane i zvjezdane noći ispunjavat će glazba brojnih svjetskih izvođača.

  Koje izvođače jedva čekamo?

  Headlineri koji predvode festival su zavodljivi reper Loyle Corner te žanrovski šaroliki Mr Scruff. Romare stiže s velikim bendom koji će publiku oduševiti rasponom od jazza do  psihodelije, a uživat ćete i u rijetkom talentu multiinstrumentalista Jordana RakeiaPubliku će rasplesati Calibre, Horse Meat Disco te energični DJ Marky, a dolaze i Submotion Orchestra koji su opisani kao mješavina London Grammara i Bonoba.

  Izdvojit ćemo i nastupe 22 archestra, sastava koji vraća funk sedamdesetih i old school hip hop, zatim manchesterski soul duo Children of Zeus te miroljubivi agro-jazz Riot Jazza. Yazmin Lacey oduševit će vas medenim glasom i  fuzijom Motowna i elektronike.

  Od ostalih izvođača nastupaju Al Dobson JR, Tenderlonious, Kaidi Tatham, Chunky, Agbeko, SNO, Desta Haile, J-Felix, The Natural Curriculum, Rhi, Jonny Dub, Cheeba, Trout, Rogan, Harri Pepper, OnTheCorner Soundsystem, Pareidolia, Bane, Danny Drive Thru, Siofra McComb, Jamie Nelson, Crums, Miguel E, Tappa, Manu & Ando i mnogi, mnogi drugi.

  The Garden Resort

  Rob Waller, jedan od osnivača festivala osvrnuo se na deset godina festivala u Hrvatskoj: “Ovo je dosada bilo emotivno putovanje i sada kad smo u potpunosti spremni za 2018. jako se veselimo posljednjem Soundwaveu i ponosni smo na ovogodišnji line-up. Dobili smo mnogo podrške oko ove odluke i čini se da će se mnoga stara lica vratiti ove godine kako bismo dostojno ispratili ovaj festival.”

  Dodatne informacije potraži na stranici festivala. Povoljnije festivalske ulaznice za regiju možeš kupiti na prodajnim mjestima Entria (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark), a u našem FanClubu ubodi posebnu, limitiranu ponudu za 95 kuna (redovna cijena je 120 kuna).

  Muziku podržava