Baletni spektakl The Great Gatsby stiže u pulsku Arenu

  547

  Nakon prošlogodišnjeg baletnog spektakla The Great Gatsby u Areni Zagreb, na redu se našla i pulska Arena koja će 9. kolovoza rezervirati za prikazivanje ovog jedinstvenog projekta rađenog po knjizi F. Scotta Fitzgeralda.

  Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za ovaj show. Uzevši u obzir da je do sada surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lenny Kravitza, U2-a i Patricka Swayzea, jasno je da se radi o nečemu zaista velikom.

  Muziku podržava

  Osim Dwighta, tu je i Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marinskog kazališta u Sankt-Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera koji savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jaya Gatsbya te vrhunski kompozitor, Konstantin Meladze, koji potpisuje jedinstvenu glazbu baleta The Great Gatsby.

  Svojevrstan ”blockbuster”, ukoliko možemo tako nazvati ovaj show prava je poslastica za sve ljubitelje baletne i plesne umjetnosti, ali i modernog glazbenog izričaja.

  Ulaznice će se uskoro naći u prodaji po cijenama koje će se kretati od 180 do 750 kuna. Bit će ih moguće nabaviti u sustavu Eventim (u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark) od petka, 18. svibnja.

  Muziku podržava