Nakon prvog, uspješnog hackathona u Zagrebu i drugog održanog u sklopu SuperUha u Šibeniku, došlo je vrijeme i za treći po redu Muzika Hackathon, ovoga puta u Sarajevu! Hackathon će se održati od 26. do 27. travnja u sklopu BAM konferencije koja spaja glazbenike i kreativce na prostorima jugoistočne Europe. Cilj događaja je razvijanje zajednice glazbenih entuzijasta koji koriste različitu tehnologiju na inovativne načine. Prethodna dva hackhatona uspjela su to ostvariti, a upravo to slijedi i na trećem, sarajevskom.

Hackathon BAM

Teme hackathona su otvorenog tipa. Timovi će graditi vlastita kreativna glazbena rješenja, koristeći AI, data science i machine learning. Svaki tim mora imati najmanje jednog developera dok drugi članovi grupe mogu biti stručnjaci iz različitih područja: dizajneri, kreativci, growth hackeri, producenti/organizatori, business developeri, content creatori…

Muziku podržava

Tijekom hackathona, natjecatelji imaju mentore koji vode timove. Profesionalno iskustvo mentora varirat će od iskusnih programera do aktera glazbene i zabavne industrije. Cilj hackathona, osim kreiranja hakerske kulture je primijeniti najbolja rješenja na tržište.

Okupljanje je u petak 26. travnja. Hackathon će trajati 24 sata te će se održati u zgradi Mistrala, jedne od vodećih IT tvrtki na području Bosne i Hercegovine, koja broji preko 150 zaposlenih osoba. Na petom katu gdje se održava hackhaton, nalazit će se medijska i društvena zona, igraonice i osam konferencijskih dvorana, Gigi School of Coding room, uredski prostori i kuhinja. Natjecatelji će imati pristup svim prostorijama kao i rooftopu, a hrana i piće su uključeni. Natjecatelji se mogu prijaviti kao postojeća grupa ili pojedinačno, no moraju se držati cilja i uravnotežiti znanje u svim područjima.

Mistral Hackathon

Svi koji će sudjelovati u hackhatonu dobit će ulaznicu za BAM konferenciju. Pobjednici će biti odabrani prema jasno definiranim kriterijima u više kategorija: najinovativnijim i najkreativnijim, najboljim prezentacijama te onim najkorisnijim.

Nagrada za prvo mjesto je 500 EUR + ulaznice za glazbeni festival 2019. godine, dok će drugo i treće mjesto dobiti vrijedne poklone iznenađenja. Dva tima izvan Bosne i Hercegovine imati će pokriven smještaj i putne troškove.

Prijaviti se možeš ovdje,  a mailove će dobiti svi koji budu izabrani za sudjelovanje.

42 Shares
Muziku podržava