Regionalna glazbena konferencija Balkan Advanced Music (BAM-C) od 25. do 27. travnja u Sarajevu će ugostiti jedinstvene glazbene figure regije i utjecajne internacionalne goste elektronske scene. 

Dnevni program konferencije odvijat će se u RTV Domu – monumentalnom betonskom bunkeru, zgradi bivšeg Međunarodnog RTV Centra. Dio korporativnog programa smješten će biti u Hotel IBIS Sarajevo, dok će noćni program koji uključuje koncerte i različita događanja biti raspoređen na nekoliko različitih lokacija grada.

Zašto treba posjetiti BAM-C konferenciju?

BAM-C konferencija spaja sve aktere glazbene industrije Europske unije i ostatak svijeta, predstavlja događanja i festivale i različite inovativne projekte koji će kreirati potpuno nove mogućnosti za glazbene entuzijaste, ali i amatere. Na konferenciji se tako može i naučiti kako pretvoriti svoje ambicije u nešto konkretno, doći do ogromnog napretka i osigurati si budućnost.

Tko sve sudjeluje?

Muziku podržava

Na konferenciju dolazi ikona berlinske techno scene i osnivač najvećeg svjetskog tuluma Loveparadea – Dr. Motte. Loveparade ove godine slavi jubilarni 30. rođendan, a kako se pokrenula takva priča i zbog čega ovaj događaj ima toliko veliko značenje, saznat se može na keynote panelu i u sklopu noćnog programa tijekom njegovog DJ nastupa. Nakon Dr. Mottea, dnevnom programu pridružit će se i osnivač poznatog The Garden Resort-a i The Garden Breweryja, Nick Colgan, zajedno sa svojim partnerom DJ-em i producentom Pepi Jogardeom ispričat će priču njihove zajedničke agencije Adriatic Coasting.

Dr. Motte
foto: Petrov Ahner

Koncept YUGOJUICE kombinirat će različite žanrove slovenskog big band jazz funka, bosanskog disca, hrvatskog soula srpskog funk breakbeata i meakedonskih kola. Zanimljiv nastup na konferenciji predvodit će Riječanin David Blažević, poznatiji kao DJ Smeđi Šećer, stravstveni kolekcionar gramofonskih ploča, trenutno jedan od najzanimljivih figura iz svijeta DJ-inga sa balkanskih prostora.

Veliki poznavatelji disco ere, Željko Luketić i Leri Ahel, vlasnici izdavačke kuće Fox & His Friendsa, dolaze predstaviti svoje aktualne projekte i najaviti one koje pripremaju u bliskoj budućnosti. Izdavačka kuća istražuje manje poznatu glazbenu povijest regije, onu koja obnavlja davno izgubljene trake 80-ih godina. Prvi noćni gradonačelnik Amsterdama Mirik Milan i njegov partner Lutz Leichsenring predstavit će svoju kompaniju VIBE-LAB, a na konferenciji će objasniti kako se povezuju odnosi sub-kultura i državnih organa.

Premijera novog techno filma “Symphony Of Now”

Službeni dio kino konferencije Meeting Point (BAM-C Cinema program) premijerno će prikazati novi techno film “Symphony Of Now“, redatelja  Johannes Schaff-a. Film je baziran na noćni život Berlina, a za filmsku glazbu okupljena je sjajna ekipa, vlasnik kultne izdavačke kuće “Innervisions” Frank Wiedemann, njemu se pridružuju Samon Kawamura, Alex. Do, Gudrun Gut, Thomas Fehlmann, Modeselektor te Hans-Joachim Roedelius.

Glavne moderatorice konferencije bit će Naida Kundurović i Ida Prester, ulaznice su limitirane, a mogu se nabaviti putem https://www.bam-conference.com/ 

Članak će se ažurirati s nadolazećim novim informacijama o konferenciji…

119 Shares
Muziku podržava