Šokantnih i kontroverznih glazbenih dokumentaraca ove godine ne nedostaje, a fama oko R Kellyja i Fyre Festivala je samo dio onoga što je punilo medijske stupce u posljednje vrijeme.

Ipak, čini se kako jedan od šokantnijih glazbenih dokumentaraca tek stiže. U pitanju je “Leaving Neverland“, dokumentarac koji se vrti oko Michaela Jacksona i oko novih optužbi o seksualnim napadima na maloljetnike.

Muziku podržava

Dokumentarac se bazira na potresnim svjedočanstvima sada odraslih muškaraca (Wade Robson i James Safechuck) i njihovih obitelji, dok redatelj Dan Reed ističe kako “Leaving Neverland” govori o pretrpjelom iskorištavanju i obmani. Wade Robson u dokumentarcu govori kako je zlostavljanje koje se događalo tijekom 90-ih na Jacksonovom ranču krenulo dok je imao 7 godina, dok James Safechuck spominje kako mu je Jackson kupovao nekoliko komada nakita dok je bio dijete, priredio i ‘lažno vjenčanje’, a navodi i postojanje nekolicine soba na Jacksonovom ranču na kojemu se zlostavljanje odvijalo.

“Leaving Neverland” je u dva dijela, premijerno je prikazan prošloga mjeseca na Sundance Festivalu, a na britanskoj televiziji će se naći 6. i 7. ožujka. Do tada, za sada možete pogledati službeni trailer koji je na YouTubeu postavljen prošle noći i koji sadrži mnoštvo negativnih komentara s kojima se navodi kako je u pitanju loša gluma te lažna svjedočanstva.

Svakako vrijedi istaknuti i informaciju kako je Jacksonov nećak pokrenuo crowdfunding kampanju kako bi napravio dokumentarac kojim bi dokazao da su optužbe lažne.

58 Shares
Muziku podržava