Michael Eavis na Glastonburyu godišnje zaradi 32 milijuna funti

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1607

I dok se čeka objava imena koja će nastupiti na ovogodišnjem izdanju festivala Glastonbury, njegov osnivač Michael Eavis otkrio je da najveći dio svoje godišnje plaće proslijedi u humanitarne svrhe.

Eavis je u intervjuu za Western Daily Mail pričao o festivalu, planovima i budućnosti, a u jednom zanimljivom detalju dotaknuo se i privatnog života.

Jedan od najpoznatijih festivala na svijetu Eavisu svake godine donese profit od 32 milijuna funti (oko 315 milijuna kuna), no ostavi si samo 60.000 funti dok veći dio ostatka donira u humanitarne svrhe.

Muziku podržava

“Nemamo nikakve zalihe novca. Svake godine u humanitarne svrhe uplatimo minimalno 2 milijuna funti. Neki dan su mi rekli da imamo četvrt milijuna viška, pa sam im kazao da ih se odmah riješe, neka odmah doniraju” kaže 80-godišnji Eavis koji poručuje da mu je u životu sasvim dobro i bez razmetanja novcem.

Ponosni je vlasnik farme krava i sam priznaje da je čovjeku koji brine za njegovo blago godišnja plaća veća od 60.000 funti. Između ostalog, Eavis je na svom zemljištu i od svog novca sagradio 22 objekta u sklopu projekta socijalne stanogradnje, a novih trinaest već je na putu.

Festival Glastonbury zapošljava 150 ljudi za stalno, a broj zaposlenih u dane održavanja penje se na 25 tisuća.

Muziku podržava
Stisni