Living Room Sessions jedan je od inovativnijih zagrebačkih programa koji se održava u Vintage Industrial Baru. Program je krenuo početkom godine, a u iščekivanju novih izdanja odlučili smo pročavrljati s Vintageovim promotorom Matijom Trupinovićem.

Uskoro nas očekuju posljednja dva izdanja tekuće godine. Prvo je pripremljeno  za srijedu,  7. studenog. Vratit ćemo se u zagrebačke nulte kad su pod okriljem Sonic Doom Recordsa prve službene albume izbacili Cojones i Ruiz, pa će upravo frontmeni ovih bendova – Bojan  iz Cojonesa i Tommy iz Ruiza – biti postavljeni jedan naspram drugog u Vintageovu dnevnoboraveću dvoranu za potpuni užitak u starom, ali i novom stvaralaštvu ovih rock dragulja.

Nakon njih, krajem prosinca vraća nam se Cornellov suputnik Yogi Lonich koji je izrazio želju da i u sklopu ovog programa zasvira s talentiranim J.R. Augustom, na što je J.R. pristao istog trenutka. Tko god zna ove momke može biti siguran da nas očekuje prava poslastica.

living room sessions
foto: VIB foto
Muziku podržava

Otkud je cijela priča krenula?

Matija nam je otkrio da su na ideju došli razmišljajući kakav bi koncept koncertnog programa mogli ponuditi publici, a da ne bude tipičan. S obzirom da svi ponekad maštaju o tome da im u dnevnom boravku svira netko poznat, poput Anthraxa u “Bračnim vodama”, odlučili su ištekati glazbenike i spariti one koji mogu vokalno, uz sviranje jednog instrumenta, parirati još jednom takvom glazbeniku. Program je krenuo u siječnju prošle godine i, nakon ljetne sheme i uvoda u jesen, sada nastavljaju dalje.

Za početak su odlučili da će koncert biti sjedeći kako bi publici dočarali ambijent komfora dnevnog boravka, što se pokazalo najboljim po pitanju publike, a naravno i po pitanju glazbenika na pozornici. No, njima su dodali još par detalja.

Stvaranje upečatljivog vizualnog identiteta

Atmosferu dnevnog boravka stvorili su obilaženjem raznih prodavača starih komada namještaja, slika i ostalih drangulija koje se mogu naći u jednom živopisnom dnevnom boravku. Našla se tu komoda s bibliotekarskom lampicom (vjerojatno neki Zenex), jedan stari Siemens TV koji je Matijin djed donio iz Hamburga. Tu je i stari antikni transparent za presvlačenje oslikan ždralovima uljem na platnu, ali i telefon kojim je Clark Kent u kasne sate pričao s Lois Lane. Zatim nekoliko slika, a na jednoj je art forma gole žene. Ispred toga svega nalazi se jedan azijski tepih s dvije udobne fotelje boje trule višnje, jer su te boje najudobnije za sjedenje te stolić s viskijima ili nekim drugim pićem, pojašnjava Matija. Kad suprostavljeni glazbenici sjednu, ugase se svjetla kluba i upale ona u boravku te show može početi. Odličan je doživljaj uživo.

living room sessions
foto: VIB foto

Tko je dosad gostovao u dnevnom boravku?

S obzirom na to da su odrađena četiri izdanja početkom godine, a do kraja godine nas očekuju još dva, možemo pobrojati dosadašnje nastupe i najaviti sljedeća izdanja. Living Room sesije su počele s Domagojem Šimekom iz She Loves Pablo i Chrisom Ianom iz benda Killed  A Fox. Drugi dvoboj je bio rezerviran za Ninu Romić i Billie Joan, a nastupili su i Zoran Čalić, bivši član Majki, i Yogi Lonich koji je nastupao  s Chrisom Cornellom. Posljednje izdanje prije ljetne pauze bilo je rezervirano za Gordanu Marković i Volanda Le Mata.

Kako Vintage tjedno izbacuje ogromne količine programa, gdje pokrivaju barem šest različitih programa tjedno, trude se osnažiti program novim sadržajima. Living Room Session je upravo jedan takav program. Dosta je zahtjevno spajati dva glazbenika iz dva različita benda i čekati da se dogodi kemija na pozornici bez ikakvog interveniranja. No, čini se da na Vintageovom stageu vlada dobra atmosfera, ljudi se opuste, zavale u naslonjače i predstava počinje. Matija je to nazvao glazbenim teatrom dnevnog boravka Vintage Industriala.

Što nosi budućnost?

Dnevni boravak ove sezone zasigurno ne puca na strane izvođače. Matija je istaknuo da kod nas postoje glazbenici koji su odlični i koji se vrlo lako opuste kad krenu s ovim malim teatrom komfora. Već su neke kombinacije u razradi, a javljaju se i sami glazbenici s prijedlozima, pa Vintage poziva da i dalje to čine putem maila na booking@vintageindustrial-bar.com.

Kao što smo već spomenuli, Living Room Session je jedan iz serije besplatnih programa Vintage Industriala. Za cijenu od nula kuna dobijete gotovo personalizirani nastup dvoje glazbenika u pitkoj i toploj varijanti. Dođite, podržite, poslušajte i uživajte.

27 Shares
Muziku podržava