Zabranjeno pušenje za koji dan slavi 35. rođendan! Proslava velike obljetnice proći će u znaku njihovog prvijenca “Das ist Walter”, a rođendanski koncerti održat će se 18. listopada na Gripama u Splitu te 19. listopada u Domu sportova.

Već je debitantski album kultni sarajevski rock bend vinuo u nebesa. Prvi njihov album, koji je nazvan po partizanskom filmu iz 1972. godine “Valter brani Sarajevo”, prodan je u 100 tisuća primjeraka, što je premašilo sva očekivanja. Album je našao svoje mjesto i u knjizi Duška Antonića te Danila Štrbca “YU:100: najbolji albumi jugoslavenske rok i pop muzike”.

Muziku podržava

Osim što ih je u osamdesetima glazba učinila slavnima u nekadašnjoj Jugoslaviji, popularnost su stekli i zahvaljujući poznatom humorističnom showu “Top lista nadrealista”. Tada nisu ni slutili da će se njihovi skečevi obistiniti u svakodnevici svih građana regije. “Top Lista Nadrealista nije bila svjesna tog proročkog karaktera, smišljala je neke nadrealne situacije i neke scenarije koji se vjerojatno neće dogoditi. Ali se na neki način željelo upozoriti da nam se mogu dogoditi, ako ne budemo oprezni. A danas se pokazalo, zbog čega su i nestale takve serije, da su ludila politike i dnevnog života prevazišla nadrealizam i ludilo TLN-a i danas je zabavnije gledati Sabor”, rekao je Sejo Sexon u nedavnom intervjuu za Muziku.hr.

Kao predgrupa Zabranjenom pušenju u Domu sportova nastupit će zagrebački punk rock bend Mašinko, koji na našim prostorima ima titulu “najboljeg grijača publike”, s obzirom na to da su kao predgrupa nastupili Psihomodo Popu, Dubiozi kolektivu i drugima. Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, u Rockmarku i putem entria.hr.

Kako bi se kvalitetno pripremio za koncert, priredili smo ti kviz sa stihovima pjesama Zabranjenog pušenja s albuma “Das ist Walter” te sa stihovima pjesama bosanskog repera Jale Brata. Želimo ti sreću i dojavi nam rezultate!

Muziku podržava