Kim Dotcom opisao Baboom kao ‘hibrid iTunesa i Spotifya’

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1298

U rujnu ove godine Kim Dotcom najavio je pokretanje novog glazbenog servisa Baboom, a sada je za Wired.co.uk predstavio par novih detalja oko njegovog funkcioniranja.

Opisujući Baboom kao ‘hibrid iTunesa i Spotifya’ Dotcom je otkrio da će od svake prodane pjesme ili albuma izvođač dobiti 90% posto prihoda, a onih 10% omogućit će korisnicima da do glazbe dođu besplatno.

“Korisnici Babooma moći će instalirati plugin koji zamjenjuje oglase kakve inače viđate na netu. Taj plugin kontroliramo mi. I jednako kao što je moguće od Googlea kupiti oglasni prostor koji se pojavljuje kod ključnih riječi u pretrazi, tako će biti moguće kupiti oglasni prostor i od nas.

Muziku podržava

Sav prihod pretvara se u kredit koji se daje našim korisnicima koji ga mogu potrošiti na glazbu. To je poput naknade za izloženost svim tim oglasima svakoga dana. Izračunali smo da će od tog novca na godišnjoj razini svaki korisnik moći kupiti deset albuma” kaže Dotcom.

Koliko je zasad poznato, surfat ćete Internetom kao i inače, s Babooma besplatno skinuti ili kupiti album ili pjesmu, a izvođač će za svako skidanje dobiti naknadu. Kako će to funkcionirati u praksi, pokazat će budućnost, jer Kim Dotcom već je rekao da servis neće započeti s radom dok se ne uvjeri da funkcionira savršeno.

Muziku podržava
Stisni