The Brand New Heavies: ambasadori “feel good” glazbe oduševili Tvornicu

  474

  The Brand New Heavies // 26. listopada // Tvornica kulture

  150Kn
  Datum i vrijeme: Subota, 26.10.2019. @ 23:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  The Brand New Heavies su u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaffé Sessions treći put posjetili Hrvatsku i sinoć predstavili svoj zadnji album “TBNH”. Kratkim uvodnim instrumentalom odlučili su zagrijati publiku, ali također smo dobili i neočekivano iznenađenje, za bas gitarom nije bio jedan od osnivača sastava, Andrew Levy.

  Bubnjar Jan Kincaid, također suosnivač, otišao je iz sastava nedavno, a najpopularnija u nizu pjevačica koje su tijekom godina bile u sastavu, N’Dea Davenport, 2018. godine mikrofon je prepustila Angeli Ricci.

  The Brand New Heavies
  foto: Niko Goko

  Gitarist Simon Bartholomew i Angela pozdravili su publiku te je krenulo nizanje hitova. Već prva “Never Stop” rasplesala je ugodno popunjen prostor Tvornice. Slijedile su “Get Back to Love”, “Sometimes”, “Dream on Dreamer” i “Midnight at The Oasis”, jazz/funk/soul/r’n’b/r’n’r zvuci odlično usviranog sastava pokrenuli su publiku koja je često pjevala u glas s rasplesanom pjevačicom.

  Muziku podržava

  Uslijedila je instrumentalna improvizacija u kojoj su se izmjenjivale solo dionice basa, gitare, bubnja, trube i saksofona, nakon čega je opće veselje simpatična Angela izazvala pitavši publiku vrlo razumljivo “Kako ste?”. Nakon “Brother Sister” Angela je najavila iznenađenje te je na sveopće iznenađenje bas gitaru preuzeoo Andrew Levy. Odlično raspoložen, ali vidno iscpljen, ispričao se zbog lošeg zdravstvenog stanja, što je ,nadajmo se, samo prolazno.

  The Brand New Heavies
  foto: Niko Goko

  Odličnu atmosferu još dodatno podigle su “Spend Some Time” i “Stay This Way”, nakon čega je usljedio bis sa “You Are The Universe” i “Dream Come True”, odličan završetak odličnog koncerta.

  Sinoć su igrali na sigurno, bila je to “best of” set lista, predstavili su samo jednu pjesmu sa zadnjeg albuma, što je možda i šteta jer uz toliko kvalitetnih gostujućih glazbenika isti obiluje pjesmama koje bi bilo zanimljivo čuti uživo. Profesionalnost, odlično raspoloženje i kontakt s publikom, ples i odlična zabava obilježili su sinoćnji koncert, i potvrdili TBNH kao jedne od predvodnika svog glazbenog pravca.

  Foto: Silvije Novosel

  Ako i postoji “feel good” glazba, TBNH su ambasadori tog zvuka.

  Muziku podržava