Špancirfest za 20. rođendan nudi raznovrstan program

  1479

  Ovoga ljeta slavimo jubilarnih 20 godina Špancirfesta. Varaždinci će tim povodom ponuditi dobro poznat i raznovrstan program u trajanju od deset dana, od 17. do 26. kolovoza.

  Barokna jezgra Varaždina transformirat će se u pozornice, restorane, barove, učionice i trgovine koje će nuditi stotine različitih programa: koncerata, predstava, uličnih performera, kreativnih radionica uz bogatu gastronomsku i izlagačko-prodajnu ponudu.

  Špancirfest

  Muziku podržava

  Glazbeni sadržaji smjestit će se na tri različite pozornice postavljene diljem grada. Na glavnoj pozornici ispod zidina Starog grada nastupit će UB40, Soul II Soul, The Brand New Heavies, Parni valjak, Dubioza kolektiv, SARS, Urban&4, Zabranjeno pušenje, Mia Dimšić i Zdenka Kovačiček. Od svjetski poznatih soul i reggae legendi, preko regionalnih rock pastuha, sve do jazz dive. Svi koncerti na toj pozornici bit će besplatni za sve posjetitelje.

  Publici će se još jednom predstaviti i udomaćeni doajeni Špancira: Josipa Lisac, Amira Medunjanin, Vlatko Stefanovski i Zoran Predin za koje je rezervirana intimna i romantična pozornica vile Bedeković. Na istoj lokaciji održat će se kazališne predstave u organizaciji Kerekesh teatra te kazališta Kerempuh i Moruzgva.

  Špancirfest je prvi ulični festival u Hrvatskoj, a performeri ne samo da se ne zadržavaju na ulicama pa i lete po zraku, skaču po fasadama grada, već i nestaju pred vašim očima. Svakoga dana festivala na Trgu tradicijskih obrta čeka vas štand sa šeširima od filca, štofa, kepera, lana, vune, posveta staroj baštini. Središtem grada će se rasprostrijeti i trgovine umjetnina, rukotvorina, autohtonih tradicionalnih i modernih proizvoda.

  Kreativne radionice su važan dio festivala i iznimno dobro posjećene svake godine, pa ova neće biti iznimka. Pod motom “Pokreni svoju kreativnost” očekuju vas Kreativnica u Uskoj, Umjetnička u Školskoj, Obrtnička u Draškovićevoj i Park kreative.

  Gastronomska ponuda prati kvalitetan program. U centru Starog grada smjestit će se gastro zona s cijelom lepezom street fooda, dok nova zona pod nazivom Tajna vrata Starog grada dodatno oplemenjuje ukupnu ponudu.

  Svakako se opremite poštenom dozom varaždinskih klipića i dopustite da vas slikovite ulice povedu festivalom dobrih emocija.

  29 Shares
  Muziku podržava