The Brand New Heavies dolazi u Zagreb nakon 11 godina

  574

  The Brand New Heavies

  150kn
  Datum i vrijeme: Subota, 26.10.2019. @ 0:00
  Mjesto održavanja: Tvornica kulture Zagreb , Šubićeva 2

  The Brand New Heavies dolazi u Tvornicu kulture. Pioniri londonske “acid jazz” scene nastupit će u Zagrebu nakon 11 godina. U sklopu svjetske turneje, hrvatskoj će publici predstaviti svoje zadnje izdanje, album “TBNH”.

  Sastav, kojeg su 1985. osnovali bubnjar, klavijaturist Jan Kincaid, basist i klavijaturist Andrew Lewy te gitarist Simon Bartholomew, nastao je u hip-hop eri. Unatoč tome, svojim su jazz i funk glazbenim delicijama, s primjesom soula i R’n’B-a, ubrzo zabljesnuli na londonskoj glazbenoj sceni. Pohvala kritike domogli su se kada su u sastav uključili i vokal, Jay Ellu Ruth, čiji se moćan glas prvo mogao čuti u singlu “Got to Give”. Britansku su scenu osvojili singlovima “Dream Come True” i “Stay This Way”, a mjesto na američkim top ljestvicama osigurao im je singl “Never Stop”.

  The Brand New Heavies do danas je objavio jedanaest albuma, od kojih je posljednji spomenuti “TBNH”. Iz prve postave benda, danas su ostali Simon Bartholomew i Andrew Levy. Nakon Jay Elle Ruth, izmijenilo se gotovo deset pjevačica, da bi od 2018. za mikrofonom bila Angela Ricci.

  Jazz/funk/soul/R’n’R sastav u Tvornici će održati koncert 26. listopada, u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions. Riječ je o serijalu koji u intimnije prostori dovodi velike jazz, blues, funk i r’n’b zvijezde. Novu sezonu Musicology Barcaffè Sessionsa otvorila je nedavno francusko-marokanska glazbenica Hindi Zahra.

  Ulaznice možete kupiti putem Entria.

  Muziku podržava