Eksluzivnim nastupima u pulskoj Areni počeo Dimensions festival

Promo članak
404

Gotovo 4000 posjetitelja, ove je srijede 26. kolovoza, u pulskoj Areni uživalo je u nastupima vrhunskih umjetnika elektroničke glazbe – Floating Pointsa, Little Dragon i Four Teta – na otvorenju Dimensions festivala.

Ako ste propustili ovaj audio-vizualni spektakl, upućujemo vas na stranice Boiler Rooma, gdje se 72 sata nakon završetka prenošenja uživo nudi uzastopna snimka koncerata.

Samo što je sunce zašlo za predivni pulski horizont, Arenom su se počeli prelijevati zvukovi Floating Pointsa, koji je specijalno za koncert otvorenja Dimensions festivala po prvi put izveo glazbu s debitantskog mu albuma “Elaenia” i to uz pratnju višečlanog orkestra.

Raspoložena publika, među kojom su prednjačili inozemni posjetitelji festivala, s oduševljenjem je dočekala promjenu ritma koju je donio nastup majstora pop melodija iz Švedske – Little Dragon i njihove živahne pjevačice Yukimi Nagano.

Ponoćni sat označio je i početak nastupa dugoočekivanog i na Dimensionsu rado viđenog glazbenika – Kierana Hebdena, poznatijeg kao Four Tet. Sve nastupe pratio je nesvakidašnji svjetlosni show koji je vatrometno eksplodirao upravo na Four Tetovom nastupu. Posjetitelji četvrtog Dimension festivala, koji je počeo dan kasnije na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, mogu još jednom poslušati Four Tet i to u njegovom DJ izdanju na pozornici Clearing.

Četiri dana Dimensions festivala obilježit će najsvježija glazba dvjestotinjak najboljih i najcjenjenijih elektronskih glazbenika među kojima posebno ističemo elektro i tehno zvijezde Underground Resistance, Surgeona, Juana Atkinsa, Legowelta, Bena Klocka i Rodhada, rodočelnike funka i disca – kultne zvijezde Daniele Baldellia i Georgea Clintona, velikog i talentiranog Moodymana koji će nastupiti čak dva puta u različitim glazbenim izdanjima te cijelu lepezu različitih tech i house Dj-eva koje predvode Lil Louis, John Talabot, Âme i Daniel Awery. Dimensions će predstaviti i dosad najveći broj producenata i DJ-eva s vrlo produktivne regionalne scene koju predvodi veliki Petar Dundov uz bok s Ilijom Rudmanom, Homeboyem, Miss Sunshine, Zarkoffom, Lagom te predstavnicima Ekstrakta, CFSN-a, Bureka i kluba Sirup.

Dnevne ulaznice po cijeni od 250 kuna, dvodnevne ulaznice po cijeni od 500 kuna te vikend ulaznice od 700 kuna (vrijede za petak, subotu i nedjelju) mogu se kupiti na glavnom festivalskom ulazu. Moguće ih je kupiti na Entrio prodajnim mjestima kao i na blagajni na glavnom ulazu festivala.

Muziku podržava