Nakon našeg odabira izvrsnih stranih YouTubera koji spajaju glazbu i humor, naišli smo i na jednog našeg koji je napravio zanimljiv eksperiment vrijedan pažnje.

Ime Denis Pauna vam možda ništa ne znači, ali riječ je o 22-godišnjem kreativcu, YouTuberu i metalcu koji dolazi iz Koprivnice i koji je uspio napraviti jako interesantan mash-up pomoću kojeg smo uspjeli saznati kako bi to zvučala pjesma “Master Of Puppets” da su je napisali Alice In Chains, a ne Metallica.

Alice In Chains / Metallica cover – odakle ideja?

Muziku podržava

Denis je na  svom YouTube kanalu već uvrstio nekoliko interesantnih obrada, od Metallice, Soundgardena, Megadetha, Lamb Of God, Motorheada, međutim ideja za posljednji mash-up je kako sam kaže došla spontano: “Metallica i AiC su mi jedni od najomiljenijih bendova. Ideja je zapravo došla slučajno. Nakon bezuspješno prekomjernih razmišljanja bio sam impresioniran novopečenom idejom, stoga sam se odlučio poigrati sa skladanjem i osjetio neku priliku u tome.”

Aranžmani i vokalne harmonije

On već godinama radi na svojim stvarima i obožava skladati, a posebno voli vokalne harmonije za koje nam otkriva da su mu izuzetan gušt. “Jednostavno se prepustim svojim mislima, raspoloženju i volji, a melodije jednostavno nastaju.” pojašnjava nam Denis te se usput dotiče i onih loših dana za sve kreativce: “Naravno, postoje dani kad je inspiracija oduzeta i onda jednostavno ne možeš snimiti nešto zadovoljavajuće, nego ispadne ‘na silu'”.

Novi eksperimenti u planu – nema stajanja

Denis nam je otkrio i kako trenutno radi na novom Metallica/AiC eksperimentu koji bi mogao biti gotov za svega nekoliko dana. Također, na pitanje je li ikada planirao snimiti video i za neke pop numere, otkriva nam da je, ali mu nikakve ideje nisu padale na pamet pa je za sada to jednostavno preskočio.

Uzori kod stranih YouTubera

Od stranih imena izdvojio je i puno favorita. Svojevrsni uzori su mu Andriy Vasylenko, kome je i sam gostovao u dva videa te nadodaje kako mu je itekako zanimljiv i Steve Terreberry kao još jedan od favorita. Naravno, i neizostavni Scallon i Dines o kojima smo pisali u nedavnom članku.

Utjecaji i životni ciljevi

Denis je gitaru počeo svirati s 10 godina, dok je bass gitaru i vokal u cijelu priču uključio prije otprilike 5 godina. Od bendova zbog kojih se počeo baviti glazbom izdvojio nam je Metallicu, The Doors, Iron Maiden, Deep Purple, SOAD i naravno Alice In Chains.

“Moj dugogodišnji životni cilj i san jest svirati cijeli život, zarađivati putem glazbe i uživati u tome.” otkrio nam je Denis u našem neformalnom razgovoru. Želimo mu sreću u daljnjim eksperimentima i još puno ovakvih odličnih kombinacija!

Muziku podržava