Caroline Shaw spojila moderna strujanja s barokom i osvojila Pulitzera

Muzika.hr
997

Caroline Shaw, 30-godišnja violinistica i pjevačica iz Sjeverne Karolina, ovogodišnja je dobitnica Pulitzerove nagrade za glazbu.

Također je honorarna glazbenica u New Yorku, apsolventica na Sveučilištu Princeton i velika ljubiteljica glazbe koja kombinira nove ideje sa starima čime je Pulitzerova fondacija bila očarana.

Shaw je ovo prestižno priznanje dobila za kompoziciju “Partita For 8 Voices“, a cappella komad napisan za vokalni joj oktet Roomful Of Teeth koji spaja moderna strujanja s baroknom tradicijom.

Muziku podržava

Kompozicija je objavljena u četiri dijela na njihovu istoimenom albumu prvijencu prošloga listopada putem etikete New Amsterdam Records.

Shaw će za nagradu koja je inače većinom rezervirana za starije kompozitore i glazbenike, dobiti 10.000 dolara, kao i mnogo pažnje.

Među ostalim finalistima u njezinoj kategoriji našli su se prijašnji dobitnik Aaron Jay Kernis s klasičnom kompozicijom “Pieces Of Winter Sky” i jazz glazbenik Wadada Leo Smith s “Ten Freedom Summers”, uvidom u pokret za građanska prava napravljenim u deset dijelova.

Muziku podržava