Poznati kuhar Anthony Bourdain posthumno je nagrađen sa šest Emmyja za uspješnu putopisno-kulinarsku emisiju Parts Unknown, emitiranu na CNN-u. Bourdain je prestižnu nagradu osvajao i prethodnih godina, točnije, od 2013. do 2016, a ovogodišnje nagrade, koje su stigle tri mjeseca nakon njegove preuranjene smrti, dokaz su rastuće kvalitete spomenute emisije.

Emmy je najprestižnija američka televizijska nagrada, a Anthonyju je dodijeljena za najbolji scenarij dokumentarne emisije za epizodu snimljenu u južnoj Italiji, u desetoj sezoni Parts Unknowna. Serija je osvojila i Emmy za najbolji informativni program te tri nagrade za tehnička postignuća.

Muziku podržava

Nagrade su dodijeljene u sklopu Creative Arts Emmyja koji se odvijaju tjedan dana prije takozvanih Primetime Emmy nagrada koje se dodjeljuju za uobičajene televizijske kategorije.

Bourdainova emisija bila je iznimno vrijedna i priznata od kritike i publike zbog njegova osebujnog pristupa gastronomiji i manje poznatim kulturama. Njegova uloga u emisiji nadilazila je kulinarski i zabavljački aspekt – on je bio punokrvni istraživač. Proslavio se zbog pristupa manjim zajednicama gdje nije bio samo kuhar već i sudionik te zbog rušenja barijera između kultura kroz upoznavanje s dotad nepoznatim područjima.

Osim spomenutog serijala, Bourdain je bio domaćin reality showa “The Taste” i autor uspješne emisije “No Reservations”. Karijeru je započeo kao perač suđa u New Yorku, a završio kao jedan od najvećih gurmana i znalaca hrane. Počinio je samoubojstvo 8. lipnja ove godine u hotelskoj sobi u Francuskoj.

54 Shares
Muziku podržava