The Chemicals Brothers: Nova runda elektronske psihodelije

  852

  The Chemical Brothers

  No Geography

  Datum izdanja: 12.04.2019.

  Izdavač: Virgin EMI

  Žanr: Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Eve Of Destruction
  2. Bango
  3. No Geography
  4. Got To Keep On
  5. Gravity Drops
  6. The Universe Sent Me
  7. We’ve Got To Try
  8. Free Yourself
  9. MAH
  10. Catch Me I’m Falling

   

   

  Jedan od najdugovječnijih britantskih dance izvođača, popularni dvojac imena The Chemical Brothers objavili su novi, ukupno deveti studijski album. Novih 10 pjesama obilježava lako prepoznatljiv elektronski zvuk nabijen snažnim, zvučnim beatovima i velikom dozom psihodelije. Cijeloj mističnoj atmosferi doprinosi i vokal osebujne norveške pjevačice AURORE.

  “No Geography” je svojevrsni povratak starom zvuku EDM-a jer su The Chemical Brothers u 30 godina koliko djeluju zajedno zaista implementirali različite žanrove u svoju diskografiju. Kolaboracije su u odnosu na neka prijašnja izdanja ovoga puta brojčano manja, ali se to nije odrazilo na kvalitetu. Uz spomenutu AURORU, ugostili su i japansku repericu Nene što je cijeli dojam albuma odvelo u nekom ekscentričnom smjeru. 

  Muziku podržava

  Već je prva “Eve Of Destruction” savršeno najavila sve što slijedi u ostalim pjesmama i što je spomenuto na početku teksta. Mističnost, psihodelija, dance ritam i snažni prijelazi u beatovima. Sljedeća “Bango”, osvaja svojim brzim ujednačenim ritmom i zvukom perkusija. Album je generalno prepun pulsirajućih ritmova, hipnotizirajućih melodija i synthova te poprilično poetičnih tekstova tj. stihova poput onih u pjesmi “No Geography” po kojoj je nazvan album. “Got To Keep On” bio je jedan od najavnih singlova i svakako je među najjačim pjesmama novog albuma. 

  U drugoj polovici albuma isplati se posvetiti malo više pažnje pjesmama “We’ve Got To Try” i “MAH” koja je očito rađena za najsnažniju party publiku. S posljednjim albumom zaradili  su nekoliko nominacija za nagradu Grammy, a s obzirom na to da svi mlađi i novi izvođači danas generalno zvuče isto – možda bi bilo vrijeme da pravi retro zvuk elektronske glazbe počne ponovno osvajati nagrade i ljestvice.

  “No Geography” možda nije najbriljantnije izdanje ovog Machesterskog dvojca, ali je svakako materijal dostojan slušanja i osvajanja elektronskih festivala. Ionako je jasno da se snaga ovakvih žanrova najbolje pokaže u takvom okruženju. Bez obzira što su već dugo na sceni, nekako sam sigurna da će se na njoj zadržati još neko izvjesno vrijeme, pogotovo ako pronađu novi izvor kreativnosti u novim kolaboracijama.

  Muziku podržava