Još jedan uspješan američki tinejdžerski produkt

  800

  Madina Lake

  From Them, Through Us, To You

  Datum izdanja: 28.03.2007.

  Izdavač: Roadrunner / Dancing Bear

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Auspice
  2. Here I Stand
  3. In Another Life
  4. Adalia
  5. House Of Cards
  6. Now or Never
  7. Pandora
  8. Stars
  9. River People
  10. One Last Kiss
  11. Me Vs. The World
  12. Morning Sadness
  13. True Love

  Mladoj čikaškoj skupini Madina Lake, “From Them, Through Us, to You” premijerni je studijski album. Skupini koju su prije dvije godine formirali blizanci Nathan (vokali) i Matthew (bas) Leone, te Mateo Camargo (gitare) i Dan Torelli (bubnjevi).

  Njihova je karijera odmah krenula strelovitom uzlaznom putanjom pa su nakon nešto više od godinu dana potpisali ugovor s velikim Roadrunner Recordsom, a ubrzo za ovu diskografsku kuću i objavili debut album, koji im, koliko mi je poznato, dosta dobro prolazi u Americi, što i nije čudno, obzirom da se radi o tipično ‘amerikaniziranoj’ muzici.

  U melodičnim, ‘ful hitoidnim’ ritmovima kriju se utjecaji modernog i punk rocka, nu metala, popa, emo i post corea. Iako unutar veselije atmosfere ima i nešto tužnijih dijelova, ipak je u prosjeku ovo materijal koji nudi više razloga za dobro, a puno manje za loše raspoloženje nakon što ga se presluša.

  Od mnogih bendova čijih utjecaja ovdje ima, istaknimo npr. AFI, Green Day, Hoobastank, a neki ‘programski’ dijelovi kriju i malo Linkin Park ‘škole’. Taj programming nazočan je već u uvodnom, jako atmosferskim, tužnijem piano intru “The Auspice“, a svu raskoš mladenačke raspojasanosti i neobaveznosti osjeća se u punk power pop naslovima “Here I Stand” i “One Last Kiss“. Ima sigurno puno ljudi kojima će se dopasti power rock balade “Stars” i “Morning Sadness“.

  Muziku podržava

  Ove istaknute, a i sve ostale pjesme maksimalno su hitoidne, čak i one strukturalnije, obrađenije i izrađenije, koje u svojoj srži miksaju i stilove i ritmove. Gotovo svaka od njih mogla bi svoje mjesto naći na Top ljestvicama, što je, u konačnici, vjerojatno i jedan od ciljeva.

  Nema što, ovo je solidan bend sa solidnim albumom, a jedini mu je problem, ako bi se tako uopće moglo reći, što bi interes za njega mogao prestati kod publike koja navrši 16-17 godina. No da one mlađe nikad ne ponestane, pobrinula se majka priroda, pa će, nastavi li ovako, Madina Lake konstantno imati zavidnu bazu obožavatelja.

  Muziku podržava