Drugo pa žensko

  3751

  Connect

  U drugom stanju

  Datum izdanja: 10.12.2008.

  Izdavač: Menart

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Isti oni stari
  2. Ana banana
  3. Padam
  4. Stiskavac feat. Natko
  5. Suhi
  6. Totalno to…
  7. Maleni robot
  8. Skit
  9. Domaća piletina feat. Burky
  10. Prijateljska ljubav
  11. Da vas čujem
  12. Ulice su bijele
  13. Geto
  14. Sloboda
  15. Šta me čeka
  16. Zapleši sa mnom feat. Lil Tena
  17. Moja pjesma feat. Mayer & Mario Bevanda

  Ima dosta parova koji dobiju dijete i odmah nakon godinu dana – evo novog. Je li prvo pa muško, drugo pa žensko ili obrnuto, nije ni bitno. Connect su za drugu prinovu ipak pričekali tri godine (ako izuzmemo preuranjeni facelifting prvog djeteta), a unatoč naslovu “U drugom stanju” sada im doktor mirne duše može reći “Postali ste otac – drugi put!“. I to otac još jednog lijepog djeteta. Recimo da je žensko, čisto zbog raznolikosti.

  Cjeloživotno zujanje po zagrebačkim i hrvatskim bircevima, manje ili više uspješno zašprehavanje zgodnih cura za šankom i ostale stvari koje ih okružuju, bile su dovoljne da sve opet pretoče u gradske ‘žensko-ljubne’ rime i (većinom) ugodnu mjuzu koja će (barem bi trebala) upotpuniti pokoji plesni set u klubu ili na radiju.

  Radio je već dao svoj obol na “Isti oni stari” jer lik s Otvorenog radija u društvu Kreše Jengića čini pozadinu retro filmskoj mjuzi iz ’70-ih i rimama o estradnom uspjehu i (ne)mijenjanju povodom njega.

  U takvom glazbenom stilu jednog Shafta se sve i nastavlja na “Ana banana” i “Padam” koja predstavlja nekakav storytelling o greškama i potezima u dosadašnjem životu.

  Muziku podržava

  Sve se ipak brzo vratilo na dobru staru temu – cure, trebe, djevojke, komadi… Prvo se “Stiskavac” (gostuje Natko) poigrao sa sjećanjem na bivšu ljubav, ali ne u stilu “Kujo jedna!”, već kao nostalgično sjećanje na stara vremena. Nakon toga brzo prebacivanje (“Suhi“) na barenje u ljetnim klubovima diljem naše obale i odlične rime “Mala znam da želiš sa mnom na fukić/Ti donesi pumpu, ja ću luftić/Jer mala tako bi te roko… leni ukić/Mala dođi furam te na fukić“.

  Funky bas stvarčica “Totalno to…” i slavlje domaćih cura (uz prethodni skit i rime o famoznom Facebooku) na “Domaća piletina” odlični su pokazatelji što su dobili prebacivanjem na živi bend.

  Kao suprotnost njima, nekoliko agresivnijih klupskih beatova (“Prijateljska ljubav“, “Da vas čujem“) našlo je mjesta i u prvom singlu “Ulice su bijele“, koja osim odličnim riječima i opisivanjem onoga što se radi u klupskim WC-ima (“U gradu vlada neka prehlada/Ulice su bijele made snijeg ne pada/Prehlađena je cijela estrada“) nikako nije najbolji pokazatelj albuma, ali je ipak relativno hrabar potez.

  Treba još spomenuti usnu harmoniku na “Sloboda“, simpatičan vokal 10-godišnje Tene na “Zapleši sa mnom” i zadnju “Moja pjesma” koja me od svih najviše podsjetila na atmosferu jednog Elementala.

  I prije nego krste svoje drugo dijete po raznoraznim klubovima, Connect mogu reći da su složili još jedan očekivano dobar albumčić. Možda nemaju onaj bosanski šarm i onako dobre riječi kakvima nas već neko vrijeme časti jedan Edo Maajka, ali zato su krenuli utabanim putem live benda, i uz odličnu mjuzu kakva fali na našoj estradi, trenutno su zasluženo pri vrhu.

  Muziku podržava