Blurov Stadium Arcadium

  1853

  Blur

  Parklive

  Live

  Datum izdanja: 03.12.2012.

  Izdavač: Parlophone / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Girls And Boys
  2. London Loves
  3. Tracy Jacks
  4. Jubilee
  5. Beetlebum
  6. Cofee and TV
  7. Out Of Time
  8. Young And Lovely
  9. Trimm Trabb
  10. Caramel
  11. Sunday Sunday
  12. Country House
  13. Parklife
  1. Colin Zeal
  2. Popscene
  3. Advert
  4. Song 2
  5. No Distance Left To Run
  6. Tender
  7. This Is A Low
  8. Sing
  9. Under The Westway/Intermission
  10. End Of The Century
  11. For Tomorrow
  12. Universal

  Nedugo nakon koncerta u sklopu ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Londonu pojavila se službena video (na DVD-u) i audio (na dvostrukom CD-u) snimka nastupa grupe Blur, što je ukupno treći album sa snimkama uživo korifeja brit-popa.

  Izveden u Hyde Parku, ovakav koncert grupe ostavlja blurovce u sjećanju kakve ih većina želi pamtiti: zaigrane, začudne, iskričave i pomalo egzotične, uz naravno ogromnu dozu ‘engleskosti’ bend zabavlja publiku sve u šesnaest, i to u formatu stadionske pučke veselice. Taj format ih nije pojeo, jer su se čak i pred širokim narodnim masama uspjeli prikazati kao poseban bend, koji žilavo zadržava svoju originalnost unatoč žanrovskim promjenama. Na “Parkliveu” punk, noise, pop, psihodelija, gospel, kabaret egzistiraju kao da su sijamski blizanci, a još je ljepše osjetiti kako gitara Grahama Coxona prirodno koalira s Albarnovim vokalom. Bend je vratio svoju ravnotežu, odnosno, nisu se vremenom pretvorili u ‘jednog ili dva glavna i ostatak pobočnika’, kako to već zna biti sa sastavima koji ili dugo traju (vidi pod Stones) ili se ponovo reformiraju (vidi pod: Guns’n’Roses, The Eagles, Crosby, Stills, Nash and Young, The Beach Boys).Doduše, Albarnov vokal je povremeno mutan nedovoljno izražajan i na nivou izvikivanja (bar znamo da se vokali nisu popravljali), ali zato je ostala trojka na visini zadatka i ostavljaju dojam da ‘grizu’ u svim smjerovima.

  Pratećih instrumenata i vokala ima, niti u jednom trenutku nije upitno tko je glavna zvijezda showa, jer bend plijeni pažnju svojom scenskom prisutnošću. Čak i da više ništa ne izdaju, blurovci impresioniraju svojom snagom da rekreiraju muziku staru 20 godina te je učine ponovo aktualnom u sadašnjem trenutku.

  Muziku podržava