Album koji baš i ne morate poslušati

  2034

  India.Arie

  Testimony: Vol. 1, Life & Relationship

  Datum izdanja: 27.06.2006.

  Izdavač: Motown Rec. / Aquarius Records

  Žanr: R&B

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro: Loving
  2. These Eyes
  3. The Heart Of The Matter
  4. Good Mourning
  5. Private Party
  6. There’s Hope
  7. Interlude: Living
  8. India’song
  9. Wings Of Forgiveness
  10. Summer
  11. I Am Not My Hair
  12. Great Grandmother
  13. Better People
  14. Outro: Learning
  15. I Choose
  16. Bonus Track 1

  India.Arie izdala je album koji je sve ono što od njega nisam očekivao. I ne, nikako ne mislim da me u pozitivnom smislu ‘razočarao’ već upravo suprotno. Kad malo bolje pogledam unatrag na onaj trenutak prije nego sam počeo slušati “Testimony: vol. 1, Life And Relationship” ne mogu si uopće iz ove pozicije zamisliti što sam ustvari očekivao od ovog albuma jer sve dobro što sam očekivao od ovog albuma izvjetrilo mi je iz glave izuzetnom brzinom već nakon odslušane prve polovice istoga.

  I da cijela stvar bude još interesantnija možda su na albumu baš najdojmiljiviji oni trenutci koji najkraće traju, a pri tom mislim na “Intro: Loving“, “Interlude: Living” i “Outro: Leaving” koji se zvukom baziraju “I Am Not My Hair” feat. Akon, prvom singlu s ovog albuma, te iznimka po duljini trajanja – “India’ Song“.

  Ostalo sačinjavaju slabe R&B i soul pjesme koje pitaj boga kako bi zvučale da ih ne izvodi ova dva puta Grammyjem nagrađivana pjevačica…. ustvari, možda sam baš zbog činjenice da je India.Arie dva puta osvojila glazbenog Oscara od ovoga albuma očekivao više nego što on nudi.

  “Testemony” sam preslušao nekoliko puta i čak ni sada se ne sjećam što sam ustvari na njemu čuo. Pjesme se uopće ne lijepe za uho, ne ostavljaju dojam, a slušajući ih uz obavljanje svakodnevnih kućanskih poslova nećete imati osjećaj da vam nešto pjeva i svira u pozadini.

  Muziku podržava

  Iskreno ne znam što je India željela napraviti od ovoga albuma, što je s njim željela postići, ali što god da to bilo većini se neće svidjeti.

  Upravo sada dok pišem vlastiti dojam na ovaj album on mi se lagano vrti u CD playeru. Prije nekoliko trenutaka krenuo je uvod jedne skladbe koja me istog trena zainteresirala da sam morao okrenuti glavu i pogledati na player o kojoj je skladbi riječ kako ne bi ispalo da ipak ima lijepih pjesama, a ja tako loše o albumu. Međutim uzbuna je bila lažna jer je krenula već gore spomenuta “Interlude: Living”.

  Albumu ću dati dvojku jer on više i ne zaslužuje, a moj najdraži dio druženja s njim nastupit će vrlo brzo i to nakon što ga izvadim iz CD playera i pospremim na policu s ostalim CD-ima gdje neće skupljati prašinu jer istu čistim prilično često.

  Muziku podržava