Kultni hip hop duo Prti Bee Gee stiže u Zagreb

    1645

    Vesela družina & Bee Gee Prti

    Datum i vrijeme: Petak, 28.4.2023. @ 22:00
    Mjesto održavanja: Željezničar Zagreb , Trnjanska Cesta 1

    Ovog petka, 28. travnja, glazbeno umjetnička organizacija Baltazar u klub Željezničar dovodi kultni beogradski underground hip hop dvojac Prti Bee Gee, kojima će podrška biti DJ-evi Noki Nole, Iggy Dope (FTP UP), Bellen i Marinov. Vesela družina & Bee Gee Prti za petak obećavaju “hip hop i jungle beatove na dlanu”.

    Prti Bee Gee već su više od 20 godina jedni od predvodnika underground scene u regiji. Od početaka 2000. godine pa sve do danas ostaju dosljedni svom sirovom talentu i strašću za originalnim beatom i tekstovima te iskrenim prikazom društva koje ih okružuje. Prepoznatljivi po crnom humoru, kontroverznim rimama i čvrstom gardu, Mikri Maus i Eufrat ne ostavljaju barijere između publike i izvođača te su poznati po odličnim nastupima uživo. Veliki udarac za grupu bila je smrt jednog od članova i osnivača, Moskrija, koji je tragično preminuo 2006. godine i zato su mu mnogi kasniji tekstovi posvećeni, a hitovi koje je stvarao s grupom aktualni su i danas.

    Vesela družina i Bee Gee Prti

    Jaka DJ podrška 

    Muziku podržava

    DJ Noki Nole (Domagoj Neumann) je zagrebački DJ i producent, poznat kao glavni DJ za hrvatsku hip-hop grupu ONI. Posljednjih godina je jedan od najaktivnijih regionalnih DJ-eva, te veliki poklonik i promotor regionalne hip-hop scene.

    Iggy Dope je sound artist iza kojeg je oko 15-ak godina iskustva aktivnog sudjelovanja na underground sceni u Hrvatskoj, a tako i izvan nje. Djeluje kao DJ, producent, promotor, radio host, a uskoro i label manager. Glazba koju je do sada izdavao kroz svoj notorni alias FTP UP moze se naći u katalozima labela poput 777 Recordings, Posse Up!, UN.T.O, Urrwax, a trake mu se mogu čuti u mixevima Partyboy 69, Dj Mell G, Truncate, Peggy Gou, Honey Soundsystem… Uz Iggy-a se veze još par aliasa i projekata koje koristi za ambijentalni i eksperimentalni sound output.

    Iza imena Marinov krije se Filip Marinov iz Splita. Nakon podužeg vremena provedenog u podrumima splitske Kocke, počinje pokazivati interes za elektro zvukom koji s vremenom počinje miješati s technom.

    Samu organizaciju čine udruženje Baltazar i craft piva Saso Mange

    Event je podržan i od craft pive Saso Mange, pive koju proizvode udruženje tri ‘tonca’ i pivara, a namjenjeno je, prije svega, za glazbene festivale. Baltazar je udruga koja okuplja sve ljude otvorenog duha, prvenstveno oko glazbe, ali i drugih umjetnosti, a bavi se organizacijom zabava, koncerata i glazbenih festivala, koji su uglavnom elektronički, ali često i mješavina žanrova elektronske i akustične glazbe.

    Kako do ulaznica?

    Svoj upad, privremeno članstvo (early bird) možete osigurati putem e-mail adrese baltazar.guu@gmail.com (naznaka: privremeno članstvo – 28.04.2023. god. – Vesela družina & Bee Gee Prti). Cijena ulaznice je 11,50 EUR do 27. travnja dok je na dan koncerta 13 EUR.

    0 Shares
    Muziku podržava