Kultur Shock se nakon četiri godine vraća u Zagreb

    2726

    Kultur Shock

    80Kn – 110Kn
    Datum i vrijeme: Srijeda, 13.7.2022. @ 21:00
    Mjesto održavanja: Vintage Industrial Bar Zagreb , Savska ulica 160

    Gipsy punkeri Kultur Shock, vraćaju se u Zagreb i to u Vintage Industrial Bar gdje će 13. srpnja održati koncert nakon 4 duge godine.

    Kultur Shock, Vintage
    Kultur Shock, Vintage Industrial Bar, 2018., foto: Boris Podobnik

    Kultur Shock je osnovan prije 25 godina u Seattleu pod vodstvom Sarajlije Srđana „Gine“ Jevđevića koji je oko sebe okupio glazbenike iz regije, ali i iz cijelog svijeta, tako da je ovaj bend oduvijek bio obilježen notom multikulturalnosti. Brzo su stekli reputaciju underground atrakcije što je rezultiralo potpisivanjem ugovora s izdavačkom kućom KoolArrow Records Billy Goulda, basiste benda Faith no More.

    Ono što je prije četvrt stoljeća bilo znatiželjno koketiranje s različitim kombinacijama dijametralno suprotnih glazbenih žanrova, rezultiralo je stvaranjem gipsy-punk žanra kakvog poznajemo danas, a bend iza sebe ima 25 godina rada i preko 1000 koncerata diljem svijeta.

    Muziku podržava

    U ožujku 2022. bend je objavio remasterirano izdanje svog albuma “FUCC The INS” iz 2001. povodom njegove 20. obljetnice koji uključuje singlove “The Seamstress & The Officers” i “Mastika”, objavljenim u veljači.

    Često ih se uspoređuje s Gogolom Bordellom ili System of a Down uz balkanski touch, odnosno, sevdah-punk-rock koji jako dobro rezonira s ovdašnjom publikom.

    Postava uključuje neumornog frontmena Srđana Jevđevića na vokalu, trubi i perkusijama, veterane Vala Kiossovskog na gitari, Chrisa Stromquista na bubnjevima, Guya Michaela Davisa na basu, Amy Denio na saksofonu, klarinetu i bouzoukiju te mladu i vatrenu virtuozisticu Eleni Govetas. Eleni je Amerikanka grčkog porijekla i multiinstrumentalistica koja svira violinu, saksofon, zournu i udaraljke.

    Kako do ulaznica?

    Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 80 kuna u Vintage Industrial Baru i u Dirty Old Shopu ili 110 kuna na vratima.

    0 Shares
    Muziku podržava