I u ovim hladnim danima Vintage Industrial Bar ponovno je neizostavna lokacija za sve željne šarolikih domaćih, ali i stranih izvođača, ali i prilika da usput posjetite novo otvoreno mjesto u sklopu njihova dvorišta. Kronološki popis zbivanja u Savskoj 160 tijekom cijelog 12. mjeseca slijedi u nastavku.

05.12. SHORES OF NULL & DECOMPOSING ENTITY 0KN

U srijedu 5. prosinca ne propusti povratak odličnih Shores Of Null (Candlelight Records) koji promoviraju prošlogodišnji album, a domaći support dat će im zagrebački deatheri Decomposing Entity (Perennity Records) koji rade na novom albumu te će odsvirati i nešto materijala ispod đavolje peke smrti. 

Muziku podržava

06.12. THEM MOOSE RUSH 30/45KN

Ako Djed Mraz ima sobove, Sveti Nikola ima losove, zato 6. prosinca u Vintage Industrial stiže space/prog/rock karavana Them Moose Rush koja će vas obasipati zvučnim krampusnim poklonima. Uz stare numere i one s recentnog albuma “Don’t Pick You Noise”, Them Moose Rush predvođen sv. Nikolom, predstavit će vam nešto vrućeg materijala koji tek stiže pod peku novog albuma. 

07.12. DANCE HARD /W DJ KNEŽA 20KN

DJ Kneža vas kroz svoj party vraća u glazbu 90ih. Dance Hard je posvećen eurodance, pop, cro dance trash i techno glazbi devedesetih godina, hitovi strane i domaće glazbe. Od Aque do Prodigyja, Veline i E.T.-a, Bomfunk MC’s i Darude, vaše tijelo se zagrijava na najboljem tulumu/žurci/partiju/igranki/plesnjaku u gradu, luda atmosfera i najveći čagerski hitovi – Dance Hard all night! 

08.12. LED ZELLEPIN TRIBUTE 10/20KN

U subotu 8. prosinca još smo uvijek u proslavi 50. obljetnice Led Zeppelina, jednog od najpoznatijih rock bendova svih vremena s prvim S/T objavljenim albumom 1969. i posljednjim “Coda”, sedmim po redu, objavljenim 1982.

Koncertno će presjek djelovanja ovog ‘najvećeg sastava na svijetu’ pokriti Rock Masters, bend koja djeluje niz godina i baštini najbolje od svjetske rock muzike. Brojni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu dokaz su njihove vrhunske kvalitete. Sastav čine poznati muzičari koji su vlasnici niz priznanja (Porin, Status, MM Fender, itd ), a svirali su i u legedarnim sastavima (Time, Nirvana, Parni valjak, Aerodrom, Majke itd). Članovi su Vedran Božić, Tomas Krkač, Slavko Pintarić – Pišta, Danko Krznarić i jedinstveni Ervin Baučić.

09.12. MODERNE DRUŠTVENE IGRE

Ne postoji ugodnije mjesto za ‘board gejmere’ u Zagrebu od igranja Modernih društvenih igara u Savskoj 160, gdje ćete se još više nabrijati da čim češće dolazite na igraonice, ali i sve ostalo što VIB ekipa kuha. Bacite oko na popis igara.

11.12. ZNAK – KVIZ ZNANJA

12.12. VIB ROĐENDAN DAN #1: JUDA RECORDS SHOW: MR. ALBINO / DETROIT GROOVE GANG / PBO 0KN

Prvi dan je dodijeljen nezavisnoj diskografskoj & booking kući ‘Juda Records‘, koja je osnovana 18.05.2016. godine u Sinju. Iza njih je preko 200 koncerata, a trenutni rooster izvođača je: Sassja, Billie Joan, eto, Špurijus, Andrija, Jall Aux Yeux, Jufkamental, Mr Albino…

13.12. VIB ROĐENDAN DAN #2: PARTIBREJKERS 80/100KN

Kako proslaviti još jedan rođendan bez regionalne glazbene ikone Partibrejkersa? Nikako! Zato 13. prosinca ne propustite njihov povratak u Savsku 160. Ulaznice su u prodaji i broj će biti limitiran, zato zgrabi svoju na vrijeme.

14.12. VIB ROĐENDAN DAN #3: ROĐENDANSKA REDALJKA – ELEPHANT STALKER, FROM ANOTHER MOTHER, KILLED A FOX, DELOREAN BAND (COJONES, SHE LOVES PABLO…) 20KN

Šest godina rocka, znoja, alkohola, udaraca, smijeha, suza, zaruka, proslava, tugovanja… i tko zna čega sve nije bilo u Savskoj 160, a kako to najbolje proslaviti? Pozivamo vas na ultimativnu rock redaljku s paletom odličnih bendova. Tu su naši mili povratnici na scenu Elephant Stalker, kaotični i genijalni From Another Mother, đavolje ubojice lisica Killed A Fox te na kraju super-grupni paket DeLorean Band s članovima i dodanim članovima Cojonesa, House Of Pabla & prijateljima.

15.12. VIB ROĐENDAN DAN #4: GRANDPA’S FINEST: VINTAGE ROCK FORCES, MOJO STUFF & GOSTI 0KN

U subotu 15. prosinca Deda otvara vrata Vintage Industriala i poziva vas na koju cugu previše dok će glazbeni rock presjek provajdati Mojo Stuff, Vintage Rock Forces (Božić/Pintarić/Krkač) & gosti. Sjetite se duge bijele brade i strusite jednu u njegovo ime.

16.12. VIB ROĐENDAN DAN #5: SHAM 69 45/60KN

Rođendanski tjedan Vintage će upotpuniti 16. prosinca nedjeljnim koncertom londonskih punk rock legendi Sham 69, koji su na sceni već ravno 43 godine, na ovaj ili onaj način. Ulaznice su u prodaji po 45 kuna kod nas u Savskoj 160 te u Dirty Old Shopu dok će na dan koštati 60 kuna pa urani i osiguraj svoju.

18.12. ZNAK – KVIZ ZNANJA

19.12. NEW YORK SKA – JAZZ ENSEMBLE 50/70KN

Američka šesteročlana multikulturalna koncertna atrakcija New York Ska-Jazz Ensemble nakon 18 godina vraća se u Zagreb, 19. prosinca u Vintage Industrial Bar. Unikatan stil donio im je titulu utemeljitelja ska-jazz žanra kojeg su sami iskovali kombinirajući jazz standarde uz ritmični dancehall, reggae i rocksteady. Potekli iz kultnih bendova Toasters, Skatalites i Scofflaws, iza sebe imaju 10 izdanih albuma i turneje po čitavoj Europi, Kanadi te Sjevernoj i Južnoj Americi gdje su poznati po svojim energičnim i raskošnim live nastupima. 

20.12. BOMBINO 75/90KN

Najpoznatiji tuareški virtuoz na gitari, predstavnik pobunjeničkog pustinjskog rocka – Bombino, stiže 20. prosinca u Vintage Industrial na svoju prvu klupsku svirku u Hrvatskoj. Mogli ste ga vidjeti samo u festivalskim izdanjima (INmusic), a sada konačno stiže u intimnu atmosferu kluba, što će mu ujedno biti treći nastup u Hrvatskoj. Za uvod u koncert i after bit će zadužen DJ Emir Fulurija, ujedno i urednik radijske etno/world music emisije Izvorišta

21.12. DEPECHE MODE TRIBUTE 10/20KN

U petak 21. prosinca Vintage Industrial, još će jednom ugostiti jedan od najboljih Depeche Mode tribute bendova na ovim prostorima, koncertnu atrakciju, novosadski bend GIFT. Stoga imate li dovoljno šljokica, gela za friz iz ’80-ih, ludi outfit, dobru volju ili samo obožavate Depeche Mode, spremni ste… Vidimo se u petak 21. prosinca u Savskoj 160.

22.12  CHRISTMAS BLUE MOON: GREASEBALLS vs FANTOMI 20KN

Gdje ste bili 1989.? Svejedno jeste li bili u pelenama ili u Kulušiću, Vintage vraća borbu hrvatskih rockabilly divova; Greaseballs vs. Fantomi! Posebna božićna rock’n’roll poslastica očekuje vas u Vintageu Industrialu. Kultni Greaseballsi predvođeni Davorom Vidukom i Danilom Šerbedžijom i nakon trideset godina sviraju čvrsti rockabilly naslonjen na zvuk grupa kao što su su Stray Cats ili Clash, dok se Fantomi kao pravi Santa Claus, pojavljuju tek jednom godišnje svirajući svoje hitove kao što su “Pivo, Konjak, Štok”, “Dudica”, “Sretan Rođendan” i naravno, najizvođeniju domaću christmas stvar, “Sretan Božić svakome”, a očekuje vas i gost(i) iznenađenja!

26.12. ZNAK – KVIZ ZNANJA

27.12. LIVING ROOM SESSION: JR AUGUST & YOGI LONICH 0KN

28.12. DOSTAVA ZVUKA: SIX PACK 25 GODINA BENDA 0KN

Punk rock velikani Six Pack koncertom u Vintage Industrialu 28. prosinca obilježit će 25 godina karijere. Blisko prijateljstvo i suradnja kultnog benda iz Srbije i Dostave Zvuka traje već 10 godina te će u duhu spomenutih obljetnica koncert biti besplatan, kao zajednički poklon publici u blagdansko vrijeme. 

29.12. DJ MARIO KOVAČ: SRETNA NOVA, J*B*M TI STARU! 0KN

Osiguraj sebi i svojim bližnjima besplatno starogodišnje čišćenje od krivih poriva, problema, loših odluka i sumnjivih ideja, uz glazbenu francusku metodu liječenja koju zagovara dr. DJ Mario Kovač koji pak glazbenu salatu miksa do samog jutra. Vidimo se u subotu 29. prosinca.

31.12. PIPS CHIPS & VIDEOCLIPS – DOČEK 2019. GODINE 130/150KN

Pipsi se vraćaju u Vintage Industrial i to na finalni koncertni datum 2018. Nakon prošlogodišnjeg trodnevnog božićnog koncerta, upravo u Savskoj 160, ne propusti 31. prosinca proslaviti ulaz u 2019. godinu. Nije tajna da se Pipsi & Vintage vole. ♥

0 Shares
Muziku podržava