The Strokes s Debbie Harry? Ma nee..

    1583

    M.A.S.S.

    Revolution

    Datum izdanja: 04.10.2004.

    Izdavač: Trema / Aquarius Records

    Žanr: Rock

    Naša ocjena:

    Popis pjesama:

    1. Testify
    2. Live A Little
    3. Get Ready
    4. Don’t Wanna Wait Anymore
    5. Fake Talk
    6. Give Me A Break
    7. Revolution
    8. Deaf To Your Answers
    9. Hey Gravity
    10. Something Tells Me

    Preslušavajući ovaj prošlogodišnji debi album grupe M.A.S.S. ne mogu, a da se ne prisjetim svog prvog kontakta i susreta s ovim bendom i njihovom glazbom. Naime, mladi britanski garage rock bend M.A.S.S. gostovao je prošle godine u Zagrebu u sklopu svoje europske turneje na kojoj su predstavljali prvijenac “Revolution“.

    Nije na odmet ni spomenuti kako su gostovali kao predgrupa na turneji The White Stripesa. Bend je često opisivan kao kombinacija The Strokesa i Debbie Harry (Blondie). No kada album preslušate shvatite kako su te usporedbe bile ipak pomalo pretenciozne i da stvari nisu možda onakve kakve ste očekivali. Ne želim nikako pri tom reći da ovaj album nije dobar, a da je bend samo komercijalni hir nekog managera.

    Dapače. Mlada frontmanica Justine raspolaže vrlo moćnim glasom, snažnim i upravo idealnim u kombinaciji sa čvrstim i sirovim zvukom koji nam “Revolution” nudi. Album je izdan prošle godine za izdavačku kuću Universal, snimljen je u Sonyjevom studiju, a masteriran u, od The Beatlesa proslavljenom, Abby Road studiju iz čega se da vrlo jednostavno zaključiti da je album produkcijski jako dobro obrađen.

    Kao prvi singl s albuma je skinuta pjesma “Testify“, koju bih uz pjesme “Don’t Wanna Wait Anymore“, “Deaf To Your Answers” i “Hey Gravity” mogao okarakterizirati kao ponajbolje na albumu. M.A.S.S. je sa svojim debi albumom pravo osvježenje na današnjoj glazbenoj sceni preplavljenoj raznim nazovi bendovima koji nam tek što su izašli iz svojih garaža i podruma bivaju servirani kroz sve moguće medije.

    Muziku podržava