Jedina suradnja Boba Dylana i Johnnya Casha u studiju

1695

Johnny Cash i Bob Dylan dva su imena koja su obilježila američku glazbu i premda prijatelji gotovo 40 godina, dva su velikana zajedno u studiju bila samo jednom: 17. i 18. veljače 1969. godine.

Cash i Dylan upoznali su se 1964. na Newport Folk Festivalu i već tada su se obostrano simpatizirali.“Imao sam prijenosni gramofon na kojem bih prije i poslije svog koncerta slušao ‘The Freewheelin’ Bob Dylan’. Poslao sam mu pismo i deklarirao se kao veliki fan. Njegov je odgovor stigao vrlo brzo; kazao je da me sluša još od ‘I Walk the Line’ pa smo se počeli dopisivati” napisao je Cash u svojoj autobiografiji.Dylan je u veljači 1969. u Nashvilleu snimao album “Nashville Skyline“, a negdje pred kraj procesa pridružio mu se i Johnny Cash. Snimili su 15 pjesama od kojih je samo “Girl from the North Country” završila na albumu. Producent Bob Johnston – koji je već surađivao s Dylanom na “Blonde on Blonde” i Cashom na “At Folsom Prison” – želio je snimiti album dueta, no do novog studijskog susreta Casha i Dylana nikada nije došlo.

Kako to obično biva s Dylanom, neobjavljene pjesme mogu se pronaći na raznim bootleg izdanjima. Bilo je tu Dylanovih uradaka, Cashovih klasika poput “Big River”, “Ring of Fire” i “I Walk The Line” te standarda svake country i blues pjesmarice.

Istina je da momci nisu baš briljirali u svojim izvedbama, no i taj nesigurni spontani session nudi pregršt šarma.

0 Shares
Muziku podržava