Velika humanitarno -nogometna akcija Robbiea i UNICEF-a

1148

Robbie Williams – najveća europska pop zvijezda današnjice i veliki nogometni fanatik, predvodi novu UNICEF-ovu humanitarnu akciju pod nazivom Soccer Aid. Ovoga ljeta snage će odmjeriti legende svjetskih nogometnih prvenstava i najveće zabavljačke svjetske zvijezde u nogometnom meču gdje će s jedne strane biti Engleska, a druge ostatak svijeta.

Cijela ideja zapravo je potekla od strane Williamsa prošle godine na humanitarnoj utakmici u Newcastleu, kada je zamislio veliko nogometno natjecanje od kojega će sav prihod ići UNICEF-u, a sada je ideju i realizirao uz pomoć Johnnyja Wilkesa.

Robbie je UNICEF-ov ambasador još od 2000., a za vrijeme provedeno u humanitarnim misijama u Zimbabveu i Šri Lanki kaže da spada među najljepše trenutke njegovog života. “Tamo sam upoznao puno divnih klinaca s kojima sam se smijao i uživao. Sada kroz UNICEF i Soccer Aid ja želim njima dati razlog za osmijeh i veselje“.

Bivši engleski izbornik Terry Vanables ponovo će uz asistenciju kapetana Robbiea voditi Engleze, dok će izbornik ostatka svijeta biti Sir Alex Ferguson – jedan od najtrofejnijih britanskih trenera svih vremena i menager Manchester Uniteda. Obje močadi uključivat će 11 poznatih faca i 5 veterana svjetskog nogometa, koji će se tjedan dana pripremati za veliki susret na Old Traffordu, koji će biti kulminacija njihovih treninga.

Muziku podržava